• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 23:32

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Земетресение

Започната от elblanko, 22.05.2012 06:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

grigor nakov

хора аз съм на 5-тия етаж в момента от аквариума ми има излезла вода 3см.по паркета  :duvar: :duvar:

Bolta

Аз пък бях на работа и нищо не съм усетил  *CRAZY*(бачкам в дискотека), но след като разбрах - направо към вкъщи и не знаех какво да очаквам.
В крайна сметка с аквариумите всичко е точно де, само малко подлизната вода... даже върху стъклените капаци имаше вода, може би излязла от отворите за маркучите.
Щом и в Пазарджик е раздрусало доста (по високите етажи), представям си какво е било около София.

dafil

Вие ся ми чупихте врата бе-аз още съм на работа и даже нямам идея дали изобщо аквариума е здрав =-O *dontknow*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

BlackHawk

При мен се оказа фалшива тревога, явно подложката между шкафа и аквариума е била напоена с много вода, след като е плиснало при първото силно земетресение.
Дано да няма повече земетресения, че почнаха разни теории, че до няколко дни има вариант за още по-силно...

http://www.scsn.org/forecast/14383980.html

Peza

Това последното което удари към 4:30  е било 4.6 пак край Перник. От него ни капка по пода.

Цитат на: BlackHawk - 22.05.2012 08:34
Дано да няма повече земетресения, че почнаха разни теории, че до няколко дни има вариант за още по-силно...

То такъв вариант винаги има, но според мен това е част от "митове и легенди" по-скоро. До колкото знам аз обаче е точно обратното, по-слаби да, но по-силно тц. Разлома вече е поосвободил натрупалото се напрежение.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

easternalien

Последното май беше преди около 30 мин, но пак се усети. Тъкмо вече се унасях и ме събуди. Явно няма да се спи и без това след 2 часа трябва да тръгвам на работа

Съдейки по нивото на водата в аквариума, мисля че от земетресението са се разляли около 10 литра вода. Интересно че, че по-малките ми аквариуми, които са на един модул от масивна секция, няма и капака разлято, а са пълно до горе.
Дано няма колеги с пукнати и счупени аквариуми :)

elblanko

Цитат на: BlackHawk - 22.05.2012 08:34
При мен се оказа фалшива тревога, явно подложката между шкафа и аквариума е била напоена с много вода, след като е плиснало при първото силно земетресение.

Да са ни живи и здрави добрите майстори които са правили аквариумите в България.  *DRINK*
И строителството ни ще вземе да се окаже по здраво отколкото го мислехме.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

АМАЗОН

След като свалих семейството в колата и малко се успокоиха нещата със свито сърце
отидох да видя какво е положението в магазина.
Има малко вода по пода но иначе всичко е наред,като се има в предвид че стилажите са
по 1,9метра високи.
Дано да е преминало най-страшното и всичко да е наред.
Иначе покрай труса успях да видя на целия блок пижамите  :-D

sheytan

На осми етаж в Пловдив се усети доста силно. Въобще не ми хрумна да се занимавам с аквариума. Само скочих викнах на мъжа ми да застава под рамката на вратата. Сега се радвам че направих 40 литра с 6 милиметра стъкла понеже е по-дълъг 61 сантиметра. Аквариума е бетон. Имаше съвсем малко плисната вода. Дано при всички да се е разминало леко.

Ангел Христов

Равносметката при мен - морският - 150 литра куб, почти не мръдна, въпреки че първата ми налудничава идея беше да го крепя него  *CRAZY* Изляли са се не повече от 2-3 литра вода...
нооо сладководното гьолче направо се плискаше като море при буря - то е 45 литра ефективни, от които поне 10 бяха на пода, а също и върху съседно стоящия лаптоп - *dead
На 15-тия етаж люлеенето си беше силно. Дано да няма пострадали аквариуми!! Успешен ден! Ангел
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

Ивайло Гиздов

При мен аквариумите издържаха теста,
но някои стени неможаха.

anasarka

Щом аз го усетих в Габрово и станах, значи в София сте изживели ужас. Викам аз на жената да става че има земетресение, тя спи и не и пука  :-D
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

zlatna ribka

Цитат на: rapundzel - 22.05.2012 11:00
При мен аквариумите издържаха теста,
но някои стени неможаха.

Дано няма повече силни трусове,и бързо да се справиш с щетите.
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

rakim

Оф направо не ми се мисли ако се пръсне 540л в нас какво ще става,и как ще спася рибите :-D Поне съм на втория етаж и ще плащам само за един съседски ремонт.В този ред на мисли според вас ако удари силно и аквариума не издържи,направо ще се пръсне ли или се пука първо?Не че нещо но взех да се замислям какво да очаквам :-D
540л Южна Америка

danielm

някъде имаше клипче на ефекта от земетресение!

p.s. ся съм наказан, щото съм бил държал аквата а не бейбито за ръката.

Similar topics (3)

50955

Започната от iivs

Публикации: 16
Прегледи: 8857

18048

Започната от NO CARRIER

Публикации: 26
Прегледи: 9566

17364

Публикации: 15
Прегледи: 11257