• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 17:26

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vlado3311

Добре мерси много, връщам я в общия аквариум.

vlado3311

Здравейте, направих собствена тема, но не разбрах г/д след колко дни ще роди гупата и видях че тук има добри отговори за това ако може някой да ми каже кога да чакам малките, защото не искам да бъдат изядени.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi43.tinypic.com%2F2moe92b.jpg&hash=fbbed54bee373d1e3837f4b7512122b032d4d737

бетичка

Помогнете ми!Моята рибка е бета и е мъжка.Само не имам. но ще си купувам женска.Как да ги развъдя, на колко месеца трябва да са за тази работа и колко време отнема?

plami_maceto

Slavov

Така от тази снимка, казва НЕ - 78% сигурност

plami_maceto

Цитат на: Slavov - 13.05.2012 20:13
Така от тази снимка, казва НЕ - 78% сигурност

Aми като си я купих днес в магазина ми казаха че е бремена  *HELP*  *SORRY*
: 13.05.2012г 17:05ч
Оказа се че е бременна и роди но не я бях отделила :( Всички умряха :(

petoooooo

здравейте! искам да попитам дали някои зн кога трябва да преместя молонезията или по-мой избор да е сега :?
: 16.05.2012г 19:07ч

joro_123456

Според мен трябва да я отделиш  :-) но нека и другите си кажат мнението

petoooooo

Harry1976

При молинезиите най-трудно се определя дори приблизителната дата на раждането. Необходимо е да се отглежда при постоянни условия и параметри на водата. Тогава могат да се засекат дните между две раждания и плюс-минус 2 дни да се определи по-точна дата на раждането.
Различните видове молинезии имат доста различна бременност. Тя варира от около 5 до 8 седмици, но при някои видове достигат 10 седмици. Имал съм молинезия, която е била бременна и е изглеждало че едва ли не ще започне да ражда всеки момент, е после е стояла в родилката повече от седмица. Ако много държиш да не изтървеш малките - може да си я отделиш.  ;-)
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

petoooooo

благодаря ти много за инфото! аз съм я отделил от както писах тук за 1 път,все още обаче нищо коремчето и е доста големичко,и незнам още колко ще чакам за да видя "бебчета" но се надявам скоро да стане горда майка ! :) :-)

Alexys

Преди три четири седмици си взех две молинезии и сега ми се струва, че едната е бременна, но не мога разбера със сигурност, защото со сега не съм гледала рибки. Ако може да ми кажете също така дали и двете молинезии са женски или са женска и мъжка? Благодаря!

Вени

Ще ти кажем колега но дай снимка да ги видим!

Alexys

desmit