• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.06.2025 16:26

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Crystal Red Shrimp

Започната от Aquadream, 07.07.2011 00:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

danielm

*ban  според мен е от това, че започнаха на софийската вода да пускат класическа музика  за да и променят кристалната решетка  :duvar:. Упражнението се прави при филтрацията й в Бистрица.
от толкова много класическа музика скаридите сигурно умират от главоболие ... :coffee:

MeTogu

Земляци, не се карайте! Развъждайте скаридки и давайте съвети за това как да го направим и ние, обикновенните скаридари ;)
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Чакъров

Aquadream

Цитат на: MeTogu - 18.05.2012 15:40
Земляци, не се карайте! Развъждайте скаридки и давайте съвети за това как да го направим и ние, обикновенните скаридари ;)
Градски тука май сме всичките само обикновени скаридари. Бая народ мисли, че крия някакви тайни ама сред стотици развъдени скариди едва закърпих десетина мъжки дето приличат на нещо. Женските ми всичките са прозрачни да четеш вестници през опашките им. Още не мога да разбера какво ги мори.
А един профи развъдчик от Англия като ми видя скаридите само предложи да ми помогне да купя истински и да спра с мъките. Но много пари дерат за тях.
: 18.05.2012г 15:03ч
Цитат на: Чакъров - 18.05.2012 15:50
:-)

Градски маята е добра. Дано и хубав хляб да изкараш. :-)

Чакъров

Благодаря , но нека видим дали изобщо ще втаса тестото  :-D

Aquadream

Цитат на: Чакъров - 18.05.2012 16:22
Благодаря , но нека видим дали изобщо ще втаса тестото  :-D

А бе то ще втаса ама дано се надуят мекиците, да не са като палачинки *ROFL* Малките проклетници винаги изглеждат цветни като са новородени пък като поотраснат се лющят.

WOLF

Цитат на: Aquadream - 18.05.2012 15:57
Бая народ мисли, че крия някакви тайни ама ...

Ето ти една възможност да опровергаеш това което мислят за теб. Може ли да споделиш, каква вода ползваш в аквариумите си и как коригираш твърдостта?

Призовавам и  останалите колеги да се включат с конкретни отговори. Аз мойте скариди почти ги изморих, но нека все пак остане някаква информация за бъдещите мераклии да гледат кристали.
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

zariio

На няколко места го е пускал линка Жоро но ета пак:

http://www.shirakura-shop.de/bg/products.htm

И продуктите се намират на нашия пазар и всичко е обяснено стъпка по стъпка.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Aquadream

Цитат на: WOLF - 18.05.2012 16:52
Ето ти една възможност да опровергаеш това което мислят за теб. Може ли да споделиш, каква вода ползваш в аквариумите си и как коригираш твърдостта?

Призовавам и  останалите колеги да се включат с конкретни отговори. Аз мойте скариди почти ги изморих, но нека все пак остане някаква информация за бъдещите мераклии да гледат кристали.
Ползвам само осмозна вода със GH booster.
Не искам да съм груб но изглежда, че нещата които пиша не се четат добре.
Отговор 189 от тази тема на 13 страница.
Цитат на: Aquadream - 17.05.2012 19:58
Генерална твърдост на осмозната и дестилираната вода се коригира чрез употребата на GH boosters. Това са разтвори на Магнезиеви и Калциеви соли. Могат да съдържат и други елементи.

Рецепта за GH booster ще намерите тук;
http://aquariumbg.com/forum/himiya/povishavane-na-gh-(tn)-generalna-tvardost/

Други минерали и витамини за скариди от Shirakura, Mosura, Ebi Gold и тем подобни производители.
Всички твърдят да са най, най но аз още не мога да кажа със сигурност коя марка е голямата работа.
Обаче не е важно какво мислят хората тука за мен, Иван , Първан и тнт след като им завирам отговори на въпросите не веднъж и пак не разбрали.

На сайта на Shirakura има информация на Български език.
Някои неща пичове стават и със четене.
http://www.shirakura-shop.de/bg/index.htm

zlatna ribka

:duvar: Абе хора,спрете се ...не разваляйте хубавата тема!
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

danielm

ето новия ми субстрат - вермикулит, керамзит, зеолит, мрежа с няколко вида чакъл, каолин ...

... и теста след няколко дена с вода от чешмата.  *DRINK*

Aquadream

Цитат на: danielm - 18.05.2012 19:09
ето новия ми субстрат - вермикулит, керамзит, зеолит, мрежа с няколко вида чакъл, каолин ...

... и теста след няколко дена с вода от чешмата.  *DRINK*

Колега виждам, че се опитваш да предложиш евтина алтернатива на правилните методи за отглеждане на кристални скариди. Много по-вероятно обаче е метода да е подходящ за избиването им.
Любопитен съм какви ще са TDS и Conductivity измервания.
KН и РН са с високи стойности.

danielm

е добре де ... аз какво да направя, като в Япония няма вермикулити, каолин и т.н ... и че трябва да си внесат от България за да направят камъни и после да ти ги продадат  ...
отиваш да W&M взимаш си камък, топваш го и чакаш да ти измрът кристалите ...  :-D
: 18.05.2012г 21:09ч
и кх-то е 0
: 18.05.2012г 21:09ч
и се опитвам не друга, а да искарам още някоя скарида, за да събера за субстрат и камъни.  :-|

WOLF

Цитат на: Aquadream - 18.05.2012 18:49
Ползвам само осмозна вода със GH booster.
Не искам да съм груб но изглежда, че нещата които пиша не се четат добре.
Отговор 189 от тази тема на 13 страница.Обаче не е важно какво мислят хората тука за мен, Иван , Първан и тнт след като им завирам отговори на въпросите не веднъж и пак не разбрали.

На сайта на Shirakura има информация на Български език.
Някои неща пичове стават и със четене.
http://www.shirakura-shop.de/bg/index.htm
Съжалявам, наистина ня бях видял поста ти. Благодаря за информацията, която споделяш. Препоръките на Shirakura съм ги чел и ги спазвам, но за съжаление те не са предвидили това за което споменаваш в предният си пост - че не може да се разчита на водата в България през пролелетния сезон.
Умряха ми още 2 сариди и останаха само 2.  След като си набавя обратна осмоза и се запозная с метода за повишаване на твърдостта на водата, ще ми трябват нови 10-тина кристала :-)

Поздрави!
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

Aquadream

Цитат на: WOLF - 19.05.2012 00:01
Съжалявам, наистина ня бях видял поста ти. Благодаря за информацията, която споделяш. Препоръките на Shirakura съм ги чел и ги спазвам, но за съжаление те не са предвидили това за което споменаваш в предният си пост - че не може да се разчита на водата в България през пролелетния сезон.
Умряха ми още 2 сариди и останаха само 2.  След като си набавя обратна осмоза и се запозная с метода за повишаване на твърдостта на водата, ще ми трябват нови 10-тина кристала :-)

Поздрави!
Преди време имах разгорещени спорове за употреба на чешмяна вода в аквариуми. Дали от България или от другаде не е добра идея.
Като си готов с осмозата обади се. Ако имам пораснали скаридки ще ти предложа. Сега имам само дребосъци.

Similar topics (5)

13548

Публикации: 503
Прегледи: 290034

33387

Започната от crxx

Публикации: 74
Прегледи: 28840

27237

Започната от crxx

Публикации: 19
Прегледи: 8426