• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 21:51

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Създаване на шампион!

Започната от mejdupraznika, 11.10.2011 18:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mejdupraznika

nasiendo

Здравейте колеги,прочетох всичките 20 страници на форума много ми хареса искам да ви покажа шампионите които отгледах миналата година                       и един шампион който отглеждам в момента

Eliz

Много са красиви и най-вече страхотни,наситени цветове!Поздравления за добре отгледаните риби!

nasiendo

qoke2

20 дни по-късно. Рибите са почти два пъти по-големи. Махнах корена, защото създаваше проблеми. Нитритите и нитратите бяха извън скалата на теста и въпреки всичко тези риби не спират да ядат  :-D

rakim

Супер са ;-) Какви проблеми създаваше корена?
540л Южна Америка

qoke2

Ами завъдиха се някакви бактерии по него от които се вдигнаха нитритите над 20 мг/л и нитратите на 500. Тест за амоняк нямам, но предполагам че и той е бил в небесата. сменях по 80% от водата на ден без резултат и след като го махнах, сега четвърти ден и нитритеите са 2 мг и предполагам че ще паднат до нула. Явно не беше изсъхнал корена добре. Варих го 12 часа и въпреки всичко ....

rakim

Важното е че рибите ти изглеждат добре и растат като гъби :-D ;-)
540л Южна Америка

}|{opukc

Цитат на: qoke2 - 10.05.2012 23:33
Ами завъдиха се някакви бактерии по него от които се вдигнаха нитритите над 20 мг/л и нитратите на 500.

Нещо си объркал мерните единици - и при двете стойности нямаше да има нищо живо в този аквариум. Може би става въпрос за нитрати 50 и нитрити 2 или 0,2

qoke2

Жоро, нищо не съм объркал. Меря с комбиниран тест на JBL. Максимума на скалата за нитрати е 500 мг/л а цвета беше доста по-тъмен а максимума за нитрити е 10 мг/л и цвета е тъмно розов а на моята вода беше лилав. Теста е верен, щото в другия ми аквариум с дискуси показва и на двете 0

siso

Пускам снимка специално за кеф на }|{opukc ( и не само )  на едно рибе мое производство ядящо артемия ( попаднало в рая)
Хибрид между курипера и ......

П.П За горното рибе говоря ;)

retvield

Страхотни риби  *BRAVO* , Много скоро и аз ще се присъединя към вас колеги *DRINK*
Tanganyika-405 L
Cyphotilapia gibberosa Blue Zaire Moba F1

}|{opukc

Цитат на: siso - 12.05.2012 01:02Хибрид между курипера !
и ......хекел.. *DRINK*

@qoke2 - Аз пак ще се върна на твоето мнение....
Цитатнитритите над 20 мг/л и нитратите на 500
.
При тези нива във водата освен отрова няма да има нищо друго. При нитрити 2 нивото е опасно, а при 5 е токсично. При нитрати над 100 рибите не се чувстват никак добре....не знам с кви тестове мериш....но нямат нищо общо с истината.
Поздрави.. ;-)

siso

Цитат на: }|{opukc - 12.05.2012 16:45
и ......хекел.. *DRINK*

След 2 месеца с кепа и  на гости  :whistle:

rakim

Интересно,какъв вид хекел е единия родител? Чисто поколение от хекели имал ли си?qoke2  Жоро е прав,и аз имам комбиниран тест на JBL и най кофти цифрата на скалата ми е 250.Цвета там е розов,за радост друго освен бяло никога съм нямал.Виж нещо да не са се прецакали тестовете ти.
540л Южна Америка