• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 15:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Изпъкване на предното и задното стъкло

Започната от tufomen, 06.05.2012 01:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tufomen

Привет на всички!аз съм нов във форума и начинаещ в занаята  :-).Имам отвор в стената 90 см на 60 см и искам да поместя  един аквариум в нея.Прочетох доста постове за направата на аквариум,и се заех с това.Размера на аквариума е 89см/23см/54см-Д/Ш/В(ще се пълни реално до 50см /височина).Направих го с вписано дъно,като предното и задното стъкло е 6 мм(такова имах под ръка),а страниците и дъното са по 10 мм.Залепих го с белгииски силикон прозрачен SOUDAL,за аквариуми.Отгоре му сложих надлъжни распънки 6мм на 5 см.Изчаках 4 дена и днес сутринто го напълних.Вече изминаха 12 часа ,нямя течове и държи  *YAHOO*!Въпроса ми е-Имам издуване на стъклото предното и задното в средата 2мм по дължина  и 1,5мм по височина ,нормално ли е това или е повод за притиснение?Надявям се че тук е мястото за подобен въпрос.Ако съм сгрешил,моля да бъдя извинен!Благодаря ви предварително!Ето и няколко снимки!!

Асен Евгениев

2 мм. издуване не е никакъв проблем.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

raadkoo

С тази височина нормално, ама разпънките трябваше да ги залепиш от вътрешната страна, а не отгоре по дължината.

Асен Евгениев

Цитат на: tufomen - 06.05.2012 01:50
Имам отвор в стената 90 см на 60 см........ размер на аквариума 89см/23см/54см-Д/Ш/В
С подложката 55 см., не знам как ще бъркаш в аквариума.

tufomen

Ако съм разбрал правилно отвътре горе  по далжина на предното и задното.А с какъв размер трябва да бъдат разпънките?

Асен Евгениев

Цитат на: tufomen - 06.05.2012 02:04
А с какъв размер трябва да бъдат разпънките?
И твоите стават, но да не опират в страничните стъкла.

raadkoo

Сигурно и така държат и издуването наистина не е много, но ако решиш тези ги резни по 1-2 санта и ги залепи на сантиметър под горните ръбове.

tufomen

Ако ги направя от 10 мм и 3см широки,ще имат ли ефективност?Ще прочета и темите за разпънкителБлагодаря за отговорите  *thanks

Асен Евгениев

Цитат на: tufomen - 06.05.2012 02:19
Ако ги направя от 10 мм и 3см широки,ще имат ли ефективност?
Да, моите са такива.

tufomen

Поизчетох,някои постове за разпънките.Утре се захващам да режа и лепя.Мисля да сложа и по дъното,без да се опират в страничните стъкла.а горе да сложа и триъгални парчета  в ъглите.На практика няма да се виждат 4 см от горната страна  и около 2 см от долу и встрани.Ще бъде   като картина  в рамка отпред (в стаята)и отзад(в коридора). :-)

Асен Евгениев

Цитат на: tufomen - 06.05.2012 03:08
а горе да сложа и триъгални парчета  в ъглите
Няма нужда.

tufomen

ОК!Ще се доверя на преценката ти.Благодаря!

raadkoo

Издуването е в средата и намаля към краищата, така че в ъглите и да сложиш нищо не помага.

sadechev

Можеш да сложиш една напречно в средата.

tonino

Similar topics (5)

28664

Публикации: 10
Прегледи: 7525

35269

Публикации: 3
Прегледи: 4174

46222

Започната от Paskalev

Публикации: 8
Прегледи: 4656