• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Езерото на Slaff

Започната от Slaff, 23.01.2012 20:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Slaff

Цитат на: lsimeonov - 16.04.2012 22:08
Не е ли рано за хайвер още, каква е температурата при теб.
На въздуха по обяд и до към 15.00 стига до 30-34гр. На водата може би е към 16-19 гр. МВай не съм я поглаждал. Така съм направил че водата допълнително циркулира и се затопя от горещия въздухV Нощем темп. пада, но предвид обема общо от 1 куб. истива бавно, защота пък движението й е минимално/ таймер спира циркулацията/. Такива ти ми работи!!

: 16.04.2012г 23:11ч
А тези

свършиха това днес

: 17.04.2012г 22:10ч
http://aquariumbg.com/forum/predlagam/prodavam-koi-39574/
Махам тези!
Не са нещо особено, но преди година ми харесваха.

Slaff

Първото хвърляне вече започна да се люпи. Не са проплували но и това ще стане.
Дано артемията да е читава и да мога да ги захраня!

ico

Застраховай се и с микрочервей, така ще имаш лесен и сигурен резервен вариант.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Slaff

А от къде? Вече плуват, мисля че няма за кога!
Нямам и най малкото понятие как се захранва с това! Инфо???

golfer9699

Аз имам моя го съхранявам само в овесени трици,ядки

Slaff

Сега вече намерих и прочетох - явно става бързо и ефикасно. И разбира се следващ въпрос -  Кои може да ми изпрати малко за да започна?

Slaff

Благодаря официално на колегата golfer9699 за бързата реакция, утре ще си взема културата от куриера!
Не се чудете копането и изграждането на езерце става много бързо. Точно за един ден "барабар с лъжата" успях да си направя що годе свястен гьол за подрастващите кои, около 2-3 кубика. Вярно не е достатъчно дълбок за презимуване, но пък е на добра площ. Важното е камъните да са ви под ръка, останалото е по една лопата във всяка ръка и многооооо бира, че организма бързо се дехидратира! Съжалявам че не направих снимки на самия процес, но честно казано не ми остана време дори и да пуша. Скоро ще кача, но на вече готовото ми "произведение".
Поздрави на всички ненормалници като мен!!!

golfer9699

Slaff няма защо до ми благодариш,нали затова сме в този форум да си помагаме кой с каквото може.До копането не лъжа моето езеро го изкопахме трима човека за пет дена,но без бира.Чакаме снимки на езерото и на новото поколение!

Slaff

Новото поколение съм го разредил вече в 5 съда и като гледам още ще трябва.
Без малко снощи да му............. Понеже шишетата с люпеща се артемия са в един от аквариумите в който е голяма част от първото хвърляне, да вземат да се откачат и изсипят вътре. Като видях водата направо ми се ........... Бяха яли даже и неизлюпени яйца на артемия. Ужасна "гмеж" е вътре. Оставих днес да се филтрира здраво само на дунапрен/гъби/, а довечера ще разреждам още и чистя.
А на гьола още през седмицата ще кача!!!

Slaff

Малко от обещаните снимки на новото поколение:

Тези са от първото хвърляне, определено растат доста по добре от поколението на сребърния чифт. А ето и тях:

Някой ще кажат, че са много, други, че са малко, а аз достатъчно. Разредих и напълних още 3-4 аквариума. Май щракнах единия:

Доста по добре се чувстват в аквариумите, отколкото както беше миналата година в казани по 400-500 литра. Добре се контролира и храненето и т.н.
Мисля, че до месец ще могат да се сортират освен по размер и по-цвят. Възнамерявам да изхвърля всички "боклуци". макар, че с това ранно сортиране може да се хвърлят и готини риби/покрай сухото ще изгори и мокрото"/. Просто нямам нужните обеми. Дори в казаните където хвърлиха извадих само "топките" и вече съм пуснал друга риба там.
Снимките не са добри, ама толкова си мога!

koifish

Цитат на: Slaff - 24.04.2012 19:06
Тези са от първото хвърляне, определено растат доста по добре от поколението на сребърния чифт. А ето и тях:

Всичко зависи от родителите, на различните видове кои малките растът различно така че това е нормално.

Slaff

Ето и малко снимки на гьолче, което се прави за около 7-8 часа за сам човек. Размерите му са прибл.2.80/2.50/0.80 в най дълбоката част в средата.

Върза се с големия по този начин и ще правя мостче, но още не съм го измислил точно как да стане

Ето и някой от обитателите му:

Като се има предвид че снощи към 20.00 ги пуснах, мисля че днес се чувстват добре. А това е една чаровна приятелка, която явно бързо е намерила нова къща! Има поне 20 като нея и много много техен хайвер:

Slaff

Понеже форума е за хвалене - Вече имам екземпляри на по 1.5-2.0 и само какви канибали са нямате представа. Всичкото дребно е "под ножа". Току виждам някоя опашка да мърда в някоя уста - "екозащитниците сигурно ще ме линчуват".
Та като съм започнал с хвалбата - тази годишната селекция е доста по-добра /стига да оцелеят разбира се/. 2011 вече свърши. Останаха екземпляри, които съм обещал на някой колеги, но ги чакам още малко да дръпнат на размер......
От 2012 от сега си личат добри рибета с невероятни червени/все още розовеят/ глави.
Опитвам се да ги храня по 6 пъти на ден /така пише по "дебелите книги"/
Общо взето като майка Тереза съм станал, но съм доволен от постигнатите резултати.

golfer9699

Slaff Явно и при теб действа закона на джунглата.При мен канибализма беше със златните,то не беше сортирване,отделяне на по-големите.С второто люпило го оставих което оцелее.Лично мое мнение по-добре 50 риби.ама да са читави отколкото 100 некадърни. Иначе браво за новото поколение чакаме снимков материал!!!

Slaff

Здравейте,
Днес за първи път изкарах малко от новото поколение навън до момента бяха по аквариумите в къщи. Направо ми изядоха ушите и се скъсах от подмяна на вода. но стига съм писал. Ето първите 350 на размер са около 2 см.

а и само да вметна не личи въобще че съм пипал и вадил риби!!!!

Similar topics (5)

49909

Отговори: 88
Прегледи: 52179

42148

Отговори: 79
Прегледи: 47928

40837

Отговори: 7
Прегледи: 8875

35270

Започната от golfer9699