• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

11.07.2025 10:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

бетата снася хайвер в целия аквариум

Започната от tsukevboyan, 27.03.2012 19:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tsukevboyan

Женската бета започна да сипе хайвер навсякъде в аквариума, но не и около гнездото.И двамата хапват от хайвера предоволно.Гнездото мъжкаря го е направил, перче се на женската, без да я напада, но явно женската се страхува от него защото се блъска в стените когато я побутне.Сами са в 10 литров аквариум, 29 градуса температура.
Женската я взех преди два дни и стоя в аквариума в пластмасова бутилка. Двойката са доста едри риби.
Интересува ме, след колко време женската ще е готова пак да хвърля хайвер, и дали като са  харесали хайвера така ще процедират занапред.

boxter07

слагаш нещо в аквата което женската да го използва за убежище иначе мъжкия може да я убие воден стълб 10см мисля не го ядат а му е трудно да го лепи или да му помогнеш парче стириопор или дъно от кафена чашка дори сега да не стане за дугият път ще стане опити му е майката и  така се учи
: 28.03.2012г 00:12ч
и намали градусите

pl86

Защо да намаля градусите, на всякъде пише 29-30 дори, при мен беше 28-29 и стана ;)
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

multisam

след 14 дни при добро хранене отново ще има хайвер

boxter07

Цитат на: pl86 - 28.03.2012 23:15
Защо да намаля градусите, на всякъде пише 29-30 дори, при мен беше 28-29 и стана ;)
защото поколението ще е ялово

reaskol

Цитат на: boxter07 - 29.03.2012 02:04
защото поколението ще е ялово
Температурата играе почти най-важната роля в бреединга, аз винаги съм я държал на 31-32 градуса за повече мъжки. А това с яловото поколение е пълна глупост ...  :-D

pl86

Това вече е нещо интересно, наистина ли е така, при по-висока температурата - повече мъжки, не го знаех, чел съм, че при цихлидите ph и температурата оказват ефект върху пола. При бетите също ли е така  *dontknow*
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

reaskol

Да, на 32 градуса изизат само мъжки, а ако искаш да е равномерно 28-29 градуса и при 25-26 много женски  :-)