• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.06.2025 00:30

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с Анцитрус

Започната от Richie, 07.03.2012 00:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Richie

Здравейте колеги имам следния проблем,появиха се рани по единия мъжки Анцитрус ,гледам ги в 200 л. аквариум има доста укрития (корени и камъни)възможно ли е да се е бил с друг мъжки ?Единия е около 10 см. а другите ми два са около 8 см.,или го е хванала някаква болест  *dontknow*

zambo

Опиши подробно аквариума . Има готова форма за това . По описанието , така както си го дал , няма кой да ти даде отговор . Ако можеш приложи и снимки на рибата .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Richie

Снимки няма как да приложа че се крие и няма как да го снема но виждам че има доста сериозни разкъсвания по задните перки все едно нещо ги е гризало,а иначе аквариума е 200 литра 98/40/50 имам доста растения,обитателите са Агамиксис 2бр.,рамирези 2 бр.,4 бр. Скалари,4 бр. Анцитруси,3 бр. СаЕ ,3 бр. Лабео  и 20 неона ,филтрация вътрешен филтър на Aquel Fan 2,външен на Eheim 2213 сменям вода на две седмици ,на мен колега ми се струва че се е бил с по големия Анцитрус които е около 10 см. ,наскоро забелязах че се гонят и бият но знам че е типично за тях но знам ли какво е станало  *dontknow*,ако са се били е било голяма битка кофти че не мога да сложа снимки .

nikolay0876

И моите се бият през ден , през два, но никога не са се наранявали, просто се бутат половин час, докато се умори някой и настъпва мир. Не мисля че от битки биха станали такива поражения.

grigor nakov

причината е някаква болест със сигурност, но без да сме видяли снимки на анциструсите няма как да разберем *dontknow*

Richie

Ще се опитам да направя снимка ,понеже постоянно се крият в корените ,оф аз имам и проблем с една скалария понеже са 4 бр. две двойки и се бият от време на време виждам че едната нещо има проблем с окото на нея мога да направя снимка .

didana74

Ако краищата на разкъсаните перки са бели сто процента е някаква бактериална инфекция,ако не може и от боя.При мен се бият доста жестоко и от време навреме има поражения по тях(но без снимки не съм сигурен).За Скалариите е нормално ако са два чифта да се бият- те си пазят територията,особено при хвърляне на хайвер.При мен двата чифта хвърляха в един ден в двата края на аквариума,а всички останали риби ги събираха в средата,не има даваха да припарят по краищата.

Richie

да и при мен се получава нещо такова неоните ми са в средата а двата чифта скалари в двата края и ако някои влезе в територията на другия става яко бой аз затова сам решил да се разделя поне с единия чифт  *dontknow*

zambo

При положение , че по рибата има рани , я отдели в друг съд . Лекувай я с препарати за бактериална инфекция , ако се е появила такава . Ако раната не е инфектирана вземи пеницилин /оспен / и разтвори едно хапче в 10л. вода . Правиш баня на рибата около 20 мин.
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Similar topics (5)

28680

Публикации: 43
Прегледи: 18554

40288

Публикации: 7
Прегледи: 5191

52751