• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.07.2025 05:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

строителни отпадъци

Започната от dido1984, 26.02.2012 00:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido1984

Здравейте колеги,пускам една тема която не знам дали е за този форум ако решат модераторите могат да я заключат.Интересува Ме къде във Варна има сметище за строителни отпадъци.Въглен отпада защото днеска мe одраха  от такси,който знае нека пише

dido1984

Не Знам дали ще ми помогнат навремето имаше 2 сметища едното на галата другото в владиславово.Дали функционират още.

_777_

Ако от общината не ти помогнат значи че може да хвърляш отпадъци навсякъде където си поискаш и никой друг освен тях (общината) не може да те глоби за това. ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

tomatomov197

Цитат на: dido1984 - 26.02.2012 00:00
Здравейте колеги,пускам една тема която не знам дали е за този форум ако решат модераторите могат да я заключат.Интересува Ме къде във Варна има сметище за строителни отпадъци.Въглен отпада защото днеска мe одраха  от такси,който знае нека пише
Безплатно регламентирано сметище - няма .  Или трябва да платиш , или да намериш някое тайно място :) 
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

dido1984

Платих си от тези тайни места :-) не искам да рискувам.

borracho

скоро правих основно събаряне на апартамента - съборих банята (имаше вана, ляти мивки), кухнята, остъкление на терасата една стеничка и т.н. защото всичко беше в стил начало на 80-те, искам да правя всичко наново. всичко това го свършиха едни момчета от фирма "кърти-чисти-извозва" те си идват с транспорт и си плащат такси за изхвърлянето поне така ми казаха. така че можеш да се възползваш от такава фирма или поне да ги питаш тях те къде изхвърлят.
бъди сеяч, а не разбирач!

kapacitet

Извинявам се за намесата, но ми стана интересно това което чета. Това с таксите само за строителни отпадъци ли е или за всичко, което иска да изхвърли човек. Примерно имам стари мебели и покъщнина и искам да изхвърля всичко.  :coffee:

tomatomov197

Цитат на: kapacitet - 27.02.2012 14:58
Извинявам се за намесата, но ми стана интересно това което чета. Това с таксите само за строителни отпадъци ли е или за всичко, което иска да изхвърли човек. Примерно имам стари мебели и покъщнина и искам да изхвърля всичко.  :coffee:
За всичко , което не хвърляш в нормалните казани :)  Друг е въпроса , че ако оставиш някаква мебел или уред до казана , ще го извозят циганите .  Аз веднъж едвам смъкнах един бойлер с комшията , много тежък ( явно пълен с котлен камък )  на сутринта го нямаше :)
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Nikiengi

Цитат на: tomatomov197 - 27.02.2012 15:02
   За всичко , което не хвърляш в нормалните казани :)  Друг е въпроса , че ако оставиш някаква мебел или уред до казана , ще го извозят циганите .  Аз веднъж едвам смъкнах един бойлер с комшията , много тежък ( явно пълен с котлен камък )  на сутринта го нямаше :)

Аз пък оставих един стар и разлепен аквариум с метална рамка в горната част за уякчаване и след 10 мин. го нямаше, така че за мебели не плащай такса!  :-D

kapacitet

Не не, попитах от чисто любопитство. Просто живея в съвсем друга реалност и чак ми е странно, че трябва да плащам за да си изхвърля боклука. И това като се има в предвид, че други плашат за да получат този боклук.

totishish

Хубаво де ама що трябва да търсим тайни места разни такси за отпадък и т.н в края на краищата нали плащаме данък смет какво пречи да си стоварим отпадъците до кофите за боклук и от там на татък сметосъбиращата фирма да се спасяват що плочки и бетон съм стоварил долу до кофите футйоили  диван пък в крайна сметка има и циганчета дето си ги събират мебелите

kapacitet

Цитатщо плочки и бетон съм стоварил долу до кофите футйоили  диван пък в крайна сметка има и циганчета дето си ги събират мебелите

Това с циганите не е решение на проблема. Напротив, даже става още по- голям. Само си представи как всичко се замъква в "циганската махала". От там каквото може предполагам се изгаря останалото пред блока. А там вече никой не събира боклука. Лежи си, дъждовете го отмиват в почвата, вятъра го разхвърля и какво се получава в крайна сметка.....
По тази логика излиза "щом не го виждам значи всичко е наред".

NO CARRIER

Цитат на: totishish - 27.02.2012 18:21
Хубаво де ама що трябва да търсим тайни места разни такси за отпадък и т.н в края на краищата нали плащаме данък смет какво пречи да си стоварим отпадъците до кофите за боклук и от там на татък сметосъбиращата фирма да се спасяват що плочки и бетон съм стоварил долу до кофите футйоили  диван пък в крайна сметка има и циганчета дето си ги събират мебелите

Кошовете са за битови отпадъци. Строителните отпадъци се водят в друга графа. Повече подробности, за съжаление, не знам. Което не пречи да се изхвърлят "на час по лъжичка" в малки количества в обикновения кош, въпреки че не е редно.  :-[
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

mirosiav

Поръчват се специални контейнери за строителни отпадици. Глобата, ако някой "съсед" те докладва е 500лв. след обстойна проверка. Нямаш право да изхвърляш стройтелни отпадъци в  общия контейнер.
Отглеждане и развъждане на betta splendens като хоби!

Similar topics (2)

20517

Публикации: 10
Прегледи: 7136

14438

Публикации: 18
Прегледи: 7727