• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.07.2025 21:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на nick666

Започната от nick666, 29.01.2012 01:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Чакъров

Цитат на: ancitrusa - 19.02.2012 08:01
Andinoacara rivulatus,Еквиденс ривулатус и  Green Terror е един и същи вид цихлида. Green Terror му викат англоговорящите, а не е по нашенски. :-)
Не съм казъл , че са 2 различни вида риби - просто казвам как и викат на рибката повечето хора *THUMBS UP*

nick666

Астронотусът е подарен  *lock  :-)

van40

Цитат на: nick666 - 21.02.2012 20:44
Астронотусът е подарен  *lock  :-)
Това не астронотус, а  си е апистограма рамирези.

Чакъров

Цитат на: van40 - 21.02.2012 22:32
Това не астронотус, а  си е апистограма рамирези.

Предлагам да почетеш малко по на горе и хубаво да огледаш снимки и тогава може да разбереш коя риба е подарена и на коя ти и викаш "апистограма рамирези"- само дето няма нищо общо с рамирези

van40

Цитат на: Чакъров - 21.02.2012 22:37
Предлагам да почетеш малко по на горе и хубаво да огледаш снимки и тогава може да разбереш коя риба е подарена и на коя ти и викаш "апистограма рамирези"- само дето няма нищо общо с рамирези
Аз пък ти предлагам да огледаш  плавници и лицева част и този линк колега...
http://www.google.bg/#hl=bg&gs_nf=1&cp=12&gs_id=2&xhr=t&q=Green+Terror+cichlid&pf=p&sclient=psy-ab&site=&source=hp&pbx=1&oq=Green+Terror&aq=0&aqi=g1&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=32dd09debd5af04f&biw=1280&bih=831

Чакъров

Добре тогава нека колегата каже колко см. е рибката която той има и ти ми кажи колко см. става апистограма рамирези-то. Това за мен си е чиста женска  Andinoacara rivulatus
Еквиденс (Андиноакара) ривулатус
: 21.02.2012г 22:10ч
Основната окраска е сребристо зелена или синя с черни петна в центъра на люспите и по-голямо черно петно в средата на тялото, над страничната линия. Главата може да е кафява, а около и под устата има сини или зелени ивици. Перките са в цвета на тялото, като гръбната и опашната могат да имат оранжев кант. Женските са с по-бледи цветове от мъжките.

ancitrusa

Цитат на: van40 - 21.02.2012 22:32
Това не астронотус, а  си е апистограма рамирези.
Къде го видя него рамирези човече. :-D :-D

grigor nakov

ако не знаете какво е рамирези погледнете тук http://s5.tinypic.com/1zywraw_th.jpg

nick666

Рибката е 8 сантиметра и със сигурност не е рамирези  *ROFL* 
Аз също съм начинаещ и не разбирам много от рибки но съм сигурен че е еквиденс ривулатус или Green Terror защото съм и видял профила на рибката и има същите белези като моята ! И къде съм написал че тя е астронотус не разбирам  *dontknow* . Ето по близка снимка от преди малко... Сами преценете каква е но аз съм сигурен и съветвам да не пишат хора които не разбират или не си си направили труда да прочетат предишните цитати :) Така само може да объркате някой начинаещ като мен  :duvar:

Чакъров

Ето тук вече се вижда - колегата van40 може да прецени рибката каква е всъщност.

Извинявам се на автора на темата за водената дискусия тук.

van40

Цитат на: Чакъров - 22.02.2012 14:49
Ето тук вече се вижда - колегата van40 може да прецени рибката каква е всъщност.

Извинявам се на автора на темата за водената дискусия тук.

Да прав си колега. Май снощи съм прекалил с виното и не съм погледнал по-внимателно.Сега на тази снимка се вижда по-ясно,че не е рамирези.

Чакъров

:-D :-D Ех това винце  *THUMBS UP*

halifa

И рака е риба само да има мир *DRINK*.

van40

Цитат на: halifa - 23.02.2012 01:47
И рака е риба само да има мир *DRINK*.
Що не си видиш локвата ами търсиш под вола теле?

diso

Не "под вола теле", а брой публикации - виж, че е по всички теми с мнение *MODERATOR*
Следя темата от започването й, но не съм се включвал, точно за да не объркам автора с някое некомпетентно или прибързано изказване. Като се появи за пръв път предложението за Грийн Терор, прочетох профила му и мисля, че добичето е точно това.

Similar topics (5)

28254

Публикации: 11
Прегледи: 6614

46143

Започната от stoyan

Публикации: 119
Прегледи: 63138

9305

Публикации: 5
Прегледи: 3626

22580