• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 01:56

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Даите съвет бели микроскопични животни

Започната от halifa, 20.02.2012 13:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

halifa

Имам стартиран скаридарник на един месец и в събота пуснах 5 скариди ред кристал в него.Днес забелязах в него да се движат бели микроскопични животинки и по стъклата има залепено нешто като бели гниди.Опасни ли са  за скаридите тези същтесва.

danielm

halifa

danielm

Ами обикновено сами се появяват ... с растенията.
После се чудим как да се избавим от тях. Ако е това изобщо да не те притеснява. Най-много да помогнат

Nikiengi

Цитат на: halifa - 20.02.2012 13:58
Имам стартиран скаридарник на един месец и в събота пуснах 5 скариди ред кристал в него.Днес забелязах в него да се движат бели микроскопични животинки и по стъклата има залепено нешто като бели гниди.Опасни ли са  за скаридите тези същтесва.

Ако са охлюви - не е проблем, но ако се окажат планарии си е проблем и то голям!

halifa

Как да разбера какво е.Малкиса и много бързо се движат в водата.

danielm

halifa

прочетох темата.можели да са нематоди.в момента аквата е осветена а те не се крият.

danielm

имайки предвид, че аквата е нова и храниш от 5 дни, а преди това 25 не си ... вероятно да.

halifa

да пусна ли вътре някаква рибка.

teodorcho

Не знам дали някой живородка няма да помогне. 

halifa

multisam

планария човек - ето и борба с нея :Най-често и с най-добър резултат за премахването на планариите от аквариума се използват капани. В парче марля се поставя неголям къс ситно накълцано говеждо месо, което се спуска с помощта на конец в близост до камък или растение на малко разстояние от дъното. Тази процедура се прави при затъмнен аквариум. Скоро след пускането на примамката планариите ще се закачат за нея. Веднага след изваждането капанът се поставя във вряща вода. Примамката се подменя и процедурата се повтаря няколко пъти в същия ден, а после и всяка седмица в рамките на един месец. Едва тогава ще има някаква сигурност, че и новоизлюпените червеи са били уловени.

halifa

ако е планария, може ли да ми направи нещто на скаридите.

danielm

ако е планария е голям проблем за скаридите.
ама аз не вярвам да е ... няма логика.
дай една снимка бе човек ....

Similar topics (5)

55039

Започната от marmota12

Публикации: 4
Прегледи: 2417

40656

Публикации: 2
Прегледи: 3022

27344

Публикации: 30