• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

05.08.2025 00:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 18:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DJER

Когато две женски се срещнат също си издуват хрилете и се гонят, на това не разчитай много, по скоро за наситен цвят и коремните перки са с идея по дълги и заострени бих казал.

Myzrael

Накрая май ще играя на тото :)

cwetalin

Женските, особено ако са толкова големи, имат бяла точка на "дупето". Нещо като хайверно зрънце. Това е признак че са полово зрели и че имат хайвер, но може да се използва като сигурен белег че не са мъжки.

ivan66661

Вярно е че и женските си показват хрилете  просто го казах като белег за распознаване на мъжки все пак е по-вероятно мъжкия да си показва хрилете и да си разперва перките.Женските го правят почти само докато се хранят(поне моите). :-)

DJER

Вземи си по твое усмотрение и ги покажи тук, ще ти кажем какви са, пък и те бързо стават полово зрели, тъй че не е голям проблем да сменяш.

multisam

Цитат на: oshikan - 10.02.2012 03:32
да трудно е да ги различиш като малки.докато са малки мъжките ако си видял са в ярки цветове,а женските са по бледи,бежави и имат две ресни.

колега тука грешиш,и двете са мъжки

beta61

Подсети ме като се оправи времето ще ти подаря от моите бети.

multisam

на мъжката бета аналната перка завършва заострена
а при женската е със заоблен връх

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F2uhnxqr.jpg&hash=a38c88f20e44c204f1fb7ac0050f87ca5bf162e8

Myzrael

Благодаря за картинката междо другото готина мъжка бета ако са твоите :)

Myzrael

Здравейте пак искам да попитам един въпрос последно и мисля довечера ,да си я купя рибката ходих в двата магазина отново ,да разгледам и в единия забелязах че имаше 2-3 с по големи плавници със сравнително добри цветове ,но нещото което ме спря да купя е ,че и 3 лежаха на дъното и не мърдаха много да не кажа изобщо ,а по дребните си обикаляха навсякаде това както значи ,че има нещо проблем или е нормално за тях ?

Nikiengi

Не е нормално да лежат по дъното, най-вероятно има болни рибки, може да си вземеш от онези, които си обикалят из аквариума, но по принцип няма гаранция, че ще си вземеш здрави рибки, дори и да няма болни в този аквариум, от който ти ги хващат!  :-)

Myzrael

Благодаря за бързия отговор :) и аз така си помислих ,че нещо няма да е наред ,а за гаранцията дали ще си купиш болна сигорно няма освен ,да си водя експерт с мен по риби но и тогава не съм сигорен дали ще има 100 %  :-D

cwetalin

Дааа, големия проблем с новата рибка. Май единственото ставащо решение е карантинния аквариум. Всичките му там оглеждания да не са болни, да е чисто и т.н. рядко помагат.
За бетите - моите съм ги засичал да си почиват. Особено мъжките, всъщност май само мъжките :). Лягат на грунда или на филтъра зад изхода и седят.

reaskol

Моя редовно си спеше на дъното, а му нямаше нищо -->

devil__kiss

Здравейте и от мен!Аз искам да попитам DCP какво се случи с твоето семейство Бети, защото аз сега имам същия проблем като теб.Благодаря предварително ;-)

Similar topics (5)

45644

Публикации: 4
Прегледи: 4205

35686

Публикации: 13
Прегледи: 9771

31212

Публикации: 11
Прегледи: 15751

25165

Публикации: 4