• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.07.2025 00:03

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Съжителство на дискуси и велифери

Започната от Mitko80, 09.02.2012 19:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Mitko80

Привет на всички коѝто четат тази тема :-) имам 207л. аквариум във коѝто имам 7 дискуса на около 5мес.,3-анцитруса и 4 сомчета жули та мисълта ми е дали мога да сложа велифери,коѝто вече ги имам,но във друг акв.6-златни около 7-8см. и 2 сребърни също 7-8см. и 20тина бебета около 1см.на 1мес.Желая да ги добавя,като причина за дообиране на каѝмицата,която е мое производство.Благодаря на отзовалите се!!! *bg*

DJER

Според мен 5-6 млади да стържат зеленкото ако излиза стигат , иначе много нитрати ще качиш с тия живородки.

grigor nakov

Цитат на: DJER - 09.02.2012 21:45
Според мен 5-6 млади да стържат зеленкото ако излиза стигат , иначе много нитрати ще качиш с тия живородки.

по принцип велиферите са бързи риби и няма да остава храна за дискусите,не е много удачно с дискуси да ги гледаш ;-)

Mitko80

Цитат на: DJER - 09.02.2012 21:45
би ли пояснил как ще кача нитрати и малките велифери са 1см.няма ли да послужат за храна на дискусите

Mirobg

С какво са известни живородките ? Че, много а*ат!
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Mitko80

това,че ак-т не ме притеснява,защото на 3 дни опреснявам водата,като сифонирам,но все пак изпитания метод "проба-грешка",утре слагам мъниците

DJER

Дискусите ти не са големи и предполагам, че няма да ги изядат, а за това наистина много а...ат и ако са много и по големи...

Mitko80

Благодаря,DJER ще те послушам *DRINK*

DJER

Понатрупах стаж с дискусите ;-), така че не те съветвам ей така, без основа.

kamos

Рибите които си посочил се гледат при различна температура!
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

DJER

Велиферите се чувстват много добре на 28 гр, така че не е проблем ;-).

Similar topics (5)

48370

Публикации: 10
Прегледи: 4787

34962

Публикации: 12
Прегледи: 7080

17910

Публикации: 0
Прегледи: 3752

14771

Започната от nutty