• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.07.2025 15:02

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариум с черни и жълти молинезии

Започната от Петко Красимиров, 22.01.2012 17:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Петко Красимиров

Здравейте, искам да си взема да си развъждам черни и жълти молинезии в едно 15 литра аквариумче.Въпросите ми са-какви растения мога да сложа и колко,колко риби могат да се гледат вътре,става ли да сложа едно,две сомчета-или малки анциструсчета(най-много 3-4 сантиметра) или коридорасчета?И ако може професионалните акваристи, които са развъдили молинезии да ми обяснят малко.Нещата от нета съм ги чел.  :-) :-) Ще има една обикновена крушка-някъде 10 вата,нагревател за аквариумни рибки и филтър 300л/ч.  :-)

Асен Евгениев

Цитат на: Петко Красимиров - 22.01.2012 17:58
искам да си взема да си развъждам черни и жълти молинезии в едно 15 литра аквариумче....и растения...и две сомчета
Пропуснал си нулата отзад.  :-D
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Петко Красимиров

А колко литра е нужен за отглеждането им.Говоря минимум.

Mirobg

Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Mitko80

и повечко роголисник за укритие на бебешоците

stanislav89

За развъждането не ти трябва толкова голям аквариум. По добре си вземи един малък 10 литров за целта. Но 15 литра е малко , вземи си към 40-50 литра и като се надуе рибата я сложи в една родилка да си плува в горният слои. Според мен това е по добрият вариант.

teodorcho

Според мен в този аквариум можеш да пуснеш един чифт с 1 максимум 2 анциструса. Сложи и няколко растения с гъсти листа, за да има къде да се крият бебоците.   :-)

halifa

Имаи предвид ако са на едно място черни и жълти молинезии ще се родят мелези,от собствен опит го знам.

Dakata85

1000% са мелези. Въпроса дали ще те кефят мелезите или НЕ. Но в 30 литра може да сложиш две женички и един мъжки, но не повече. Но ако вземеш по голям съд винаги спазвай правилото за мин. две женски на един мъжки, че иначе мъжкарите ги побъркват от гонене.

За растения не мога да съветвам с конкретни освен да се гъсти.

Като го направиш пусни снимки!

beta61

Според мен много са подходящи за този аквариум плаващи растения от рода на дъбчетата за да могат малките да се крият.

stanislav89

Също така ричия и някакъв мъх.