• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 22:57

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Замразени храни-размразяване при транспорт

Започната от usani, 05.01.2012 11:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

usani

Взех от Варна замразен хирономус и крил за дискусите понеже във Видин няма нищо по различно от чернодробна наливна и дафния.Въпросът ми е че доста е пътя и храната се размрази след което е сложих пак в камерата но ме е страх да давам на рибите сега.Има ли вероятност да се е скапала нещо?

zambo

Да , има вероятност да е започнала да се разваля . Как я транспортира ?
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

nikolaytoshev

Ако е била на неотопляемо място (например в багажника на колата) при тези минусови температури навън може и да не се е развалила.

bicho1976

Нищо няма да стане на храната.Аз си вземах наскоро хирономус,стоя при спедитора до 17 вечерта и нищо му нямаше.Все пак времето е студено.
Да попитам,крила става ли да се дава на дискуси?

FHM

Цитат на: bicho1976 - 05.01.2012 14:55
Нищо няма да стане на храната.Аз си вземах наскоро хирономус,стоя при спедитора до 17 вечерта и нищо му нямаше.Все пак времето е студено.
Да попитам,крила става ли да се дава на дискуси?
Крила става за всички рибоци но мен лично не ме кефи много цапа . На мен най ми допада хирономуса и циклопса

Асен Евгениев

Цитат на: usani - 05.01.2012 11:51
Взех от Варна замразен хирономус и крил за дискусите понеже във Видин няма нищо по различно от чернодробна наливна и дафния.Въпросът ми е че доста е пътя и храната се размрази след което е сложих пак в камерата но ме е страх да давам на рибите сега.Има ли вероятност да се е скапала нещо?

Аз редовно взимам хирономус и го разнасям няколко часа докато се прибера. Старая се да го запазя замразен, но през
лятото няма как. До сега не съм имал проблеми. Освен това каква е гаранцията, че не е бил размразяван, докато
стигне в магазина? :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

wwladoo

Да не прозвучи като реклама, но ще пиша--замразените храни като се изпращат в кашонче облечено със стериопор отвътре(аз така ги изпращам с куриер)дори и леко да се размразят не е проблем--особенно зимата,слагаш в камерата на хладилника, или фризера и когато ти се налага храниш--пращал съм на другият край на БГ .Вече зависи как даденият човек от който е взета я е промивал преди да се замрази и как я е съхранявал--дали цапа--особенно важи за артемията майки--ако не е промита като хората е ужас... ;-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Similar topics (5)

33221

Публикации: 1
Прегледи: 4573

59536

Публикации: 6
Прегледи: 10325

5311

Публикации: 0
Прегледи: 3195

26767

Публикации: 20