• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 23:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво е това?

Започната от Hristo Stoyanov, 15.08.2009 00:24

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

sasha80

здравейте,и аз да питам купих си каулерпа но незнам какъв вид е.продадоха ми я за бързо растяща

Ribarche

Това е Явански мъх  в изключително лошо състояние . Вземи го и го прасни на фейса на тоя дето ти го е продал  :-D

Стоян Михов

Оле ужас, ако не е шега, си е направо престъпление. Можеш спокойно да споделиш в кой магазин са ти го продали за каулерпа, заслужават  обществено порицание. Махни го веднага от солената вода, че умирайки ще ти отрови водата и големи бели ще направи.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

sasha80

хм че и цената и беше висока за една шепа трева.И сега кво да я махам?

Стоян Михов

Махни я, но не я хвърляй, отиди я върни откъдето си я взел/а и си искай парите, или искай истинска каулерпа и съответна компенсация, за да не споменеш името на търговеца тук, защото ще го разкостим  *MODERATOR*.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

sasha80

той истинска няма но ми каза че я поръчвал от някаде и даже не бил я разопаковал и ми я даде както е дошла с торбичката.Утре отивам да ми обясни що за каулерпа ми е продал.

M_I_T_A_K_A

Аз ти казах от къде я е поръчал тая "каулерпа" може да го питаш за точното латинско име на това. Ако той не го знае да се обади там от където я е поръчал и ще видим после става ли за нещо тая зеления.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

sasha80

ами ще го питаме утре и ще видим.

Coral Master

Хора, не се излагайте, кажете кой е търговеца!
Когато ти продават един корал, а излиза друг - това е некомпетентност. Но да ти продават сладководни алги за морски аквариум - това си е престъпление и такъв търговец не трябва да има на пазара! Ако не го кажете кой е, утре някой друг може да загуби много пари и нерви заради същия търговец.
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

Ангел Христов

Колега, аз вчера оскубах доста от мойта каулерпа - ама отиде в коша, до няколко седмици ще има пак - расте като отвързана - ако си в София - свиркай и ще ти дам без грижи. Егати търговците бе  ]:-> кажи верно кой е, няма какво да обяснява...то като за компютрите и компотите вица е това :(
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

изгубеният рай

=-O направо нямам думи.И все пак кой ти го продаде .... май се сещам  *NO*
END!!!

sasha80

човека ми каза че се казва caulerpa grassipes

камен чочев

Нещо не ми е ясно. Някой си казва, че било явански мъх и всички му повярваха. Може само да прилича. Четоморфата се разпада в сладка вода за около 5 мин, предполагам същото се случва, като сложиш сладководни растения в солена вода. Така, че това може и да е каулерпа, а вие се нахвърлихте върху търговеца. Друг е въпроса, че не изглежда много добре, но ако бях аз нямаше и да я взема. И наистина ми е интересно дали е каулерпа (в интерес на истината прилича доста).

Nikiengi

Не искам да споря дали това е сладководно или соленоводно, но със сигурност не е явански мъх!  :-)

Coral Master

Леле, каква смешна история се получи ...
Винаги съм твърдял, че не знам много за сладководните аквариуми. Не разгледах много снимката, защото и без друго не ми беше позната алгата от нея. Може и да не е явански мъх, може и да не е каулерпа. Трудно е така да се определи какво точно е.
А може и търговеца да излезе, че не е чак такъв, за какъвто го набедих. И понеже тези коментари започнаха от мен, нека завършат отново с мен.
Извинявам се за острите си думи! Бяха прибързани.
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

Similar topics (3)

51378

Започната от big_head

Публикации: 4
Прегледи: 3804

35943

Публикации: 0
Прегледи: 3734