• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.05.2024 07:03

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Филипс Aquarele и Силвания

Започната от penchod, 07.09.2005 10:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Violeta

Цитат на: "KingNothing"А какво ще кажеш за 25W ???  Има ли шанс и такива да докарате ???  :?:
Ами... би могло, стига да има кой да ги купува.
В интерес на истината днес обсъждахме да ги заявим ли или не. Просто досега никой не е проявил интерес точно към тези лампи, затова засега не са и заявени.
Колкото до цените - и аз се надявам да са добри. Отлежаването на лампи в склада далеч не ми е една от мечтите :wink:
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

KingNothing

:?  за съжаление не мога аз да кажа дали ще се купуват или не (аз не мога да изкупя цяла партида  :evil:  ) но си е факт че трудно се намират...   но все пак ако докарате свирни насам   :wink:  

Mercy beaucoup !!!

Stas

Вили, можеш ли да намериш малко характеристики на лампите? Например, лумени, CRI, Келвини...

penchod

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fplants.aqa.ru%2Farticles%2Fspektr_660_sm.jpg&hash=51451da12ffc7f0c05e8ad54ec959dbcf82f4a4e

W     lm        K        Ra         l
15     750     10000     70     438
18    1024    10000    70    590
25    1440    10000    70    740
30    2350    10000    70    895
38    2450    10000    70    1200
58    3800    10000    70    1500

Stas

Пенчо, благодаря. Изглеждат доста по-добре от Аквастар...

dido

Аквастар е класика в жанра. Ползвана е от много хора тук, които гледат растения с успех. А филипс....айде стига с тая реклама де...изпускаш се  :twisted:

Stas

Не знам дали е класика, но аз не съм доволен от нея още от преди 4-5 месеца.
А реклама на кого? Нещо не се сещам. И въобще не считам за реклама това, че споделям от какво съм доволен и от какво не. Значи всичко, което е добро да си трая и да не го споделям във форума, така ли?

dido

Стасе, това, че ти не си доволен не значи, че лампата не става. Има поне 5 човека тук, които са доволни от аквастара.

За рекламата - да не би от денима да се те цанили за рекламен агент? Където стане дума за осветление тук, пращаш хората да пазаруват филипс от денима...  :?:  :?:  :?:

Stas

Пращам ги заради добрите цени. Иначе мога със същия успех да ги пратя и в магазин, в който да си купят нещата с 50% отгоре например.

А ако става на въпрос по принцип ДЕНИМА не продават на дребно. Имам лична договорка, че това може да стане за хората от форума. Както и лично съм се договорил с шефовете, че ще приемат единични поръчки за аквариумни тела. Да не мислиш, че ДЕНИМА са на делавера от нашто пазаруване по 1-2 броя пури?

Също така като вносител постоянно ги карам да вкарват пури, подходящи за акваристика. На тях иначе те въобще не са им необходими.
Затова съм им благодарен, че ни обръщат внимание.

Между другото: на входа на ДЕНИМА има табелка, че лампите се продават на кашон...

Та, Дидо, не мога да разбера от какво си недоволен? Нещо дразни ли те? Няма никакъв проблем - просто ходи и си пазарувай каквото желаеш откъдето искаш. Някой да ти е казал, че трябва да пазаруваш от ДЕНИМА на всяка цена? Аз през цялото време си мисля, че правя услуга на съфорумниците.

discus

oops Хора спрете се бре, земете :beer  :drunk , не виждам нищо лошо да се препоръча място за купуване на нещо, като пратим някой на пазара защо никой не казва че е реклама, още повече с нашият "голям избор" за специализирани лампи които да не са 30-50лв. всяко място където се предлагат аквариумни лампи на добра цена е добре дошло.

Stas

Почти съм сигурен, че ще имаме до Коледа хубави лампи на цена около 60% от тази на която се продават в момента... И това ако е лошо за някого!

dido

Ако 80 лева без ДДС за аквариумно осветително тяло от денима, без лампите, ти се струва добра цена, то нещо си в грешка.

Трудно ще ме убедиш, че ако реша да купувам филипс от другаде ще го намеря на цена 50% отгоре.

Та дразни ме твоето категорично изказване - не купувайте аквастар, щото са пълен боклук, купувайте филипс от денима. Това ми се струва някак си неадекватно поведение предвид реномето на лампите аквастар, наложено тук от хората, които ги използват в растителните аквариуми с успех. Затова и говоря за реклама...

Violeta

Не се карайте. Ние едва ли ще спечелим много от продажбата на пури за аквариуми. Просто на мен ми писна да правя осветителни тела и да обяснявам на клиентите, че не продаваме нищо подходящо за аквариум. Все си мисля, че това което направихме през последните няколко месеца не е толкова лошо.
Мога и да спра да ви информирам, но от това едва ли някой ще има полза.
А пък за "рекламата" - неотдавна споменах на един от съфорумците, че аз по този начин само си докарвам беля на главата, т.е. все повече и повече работа. И да не се занимавам с осветление за аквариуми, все толкова ще ми плащат. Просто и на мен ми е интересно, защото всеки осветител е нещо уникално, трябва да го мислиш и няма място за скука. Има хора сред вас, които добре знаят, че това е истина. Налага ми се често да се боря с инерцията при нас, мислех обаче, че тук ще има повече ентусиасти.
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Stas

Дидо,

1. Телата не са серийно производтсво, а всяко едно е съпроводено с програма за рязане, рязане на лазер, огъване, сглобяване, БАЛАСТИ!, които всъщност са основната част от телата, фасонки, окабеляване, рефлектор... И ако за това 80 лева е много, то просто нямам думи!

2. Пробвай да си купиш от другаде Филипс Graphica Pro De Luxe 965 T5. Интересна ми е цената, на която ще намериш лампата.

3. Мисля, че всеки човек, който има представа от лампи и знае характеристиките на Аквастар ще бъде на моето мнение. Аз самият имам 2 бр. и отдавна търся други, с които да ги сменя.

4. По повод дразненето: интересно защо се дразниш!? Нито съм ти казал нещо лично, нито съм имал за цел да обидя теб или някой друг. В същото време твоето заяждане звучи обидно, в момент в който се опитвам да споделя полезна информация с хората.

miTko

Хич не изглежда много, като чета горното и аз ако реша да си "оправям" тотално осветлението може да се възползвам.Кофти че е в София само... :wink:  :?
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (5)

36473

Публикации: 12
Прегледи: 6187

4251

Публикации: 22
Прегледи: 12152

12978

Публикации: 1
Прегледи: 3095

1832

Публикации: 49
Прегледи: 29566

8267

Публикации: 4
Прегледи: 3093