• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 00:12

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Пещера тип "направи си сам"!

Започната от bojkata, 30.10.2011 22:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bojkata

Необходими продукти:
1.Кокосов орех
2.Аква-силикон
3.Грунд-същия с който е покрито дъното на аквариума ви или по собствено усмотрение!
Забравих да снимам целия процес, но смисъла би трябвало да е ясен!

За качеството на снимките се извинявам, но са снимани с телефон!

Bolta

Браво, колега!
Много добре са се получили пещерите!
Поздравления!

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

bojkata

С "ракетата"! Пробвах с мултишлайф но не стана(трудно му беше) :duvar: затова го подех с "тежката артилерия"-ъглошлайф! *MODERATOR*

paolo6481

Странно,чел съм че на Карибите ги дупчат с гвоздей и след като изпият млякото ги секат със секира за да ядат сърцевината.Но важното е че си успял да ги нацепиш и оформиш.Добре се е получило.Браво!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Kirilorius

Екстра е колега, само така.  *BRAVO*
Силата на вълните е в тяхното постоянство!!!

niki uaz

Колега а силикона не е ли вреден за рибите!

bojkata

Цитат на: bojkata - 30.10.2011 22:16
Необходими продукти:
2.Аква-силикон
Аквариумите се лепят със същия! ;-)

Genadig

Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

maik

Пещерите са супер  *privet*

имам кокос на който има една голяма дупка и ми се иска да го поставя в аквариума но не знам как да го обработя преди това

трябва ли да го изварявам или някаква друга обработка

Благодаря предварително

sadechev

Цитат на: maik - 07.01.2012 16:47
Пещерите са супер  *privet*

имам кокос на който има една голяма дупка и ми се иска да го поставя в аквариума но не знам как да го обработя преди това

трябва ли да го изварявам или някаква друга обработка

Благодаря предварително

Да,трябва да го извариш даже няколко пъти защото пуска танин.

mojiganga

А танина е безвреден за рибките, дори има антибактериален ефект, ако не се лъжа. Кипни го, слагай и дерзай!

diso

Цитат на: mojiganga - 19.02.2012 20:29
А танина е безвреден за рибките, дори има антибактериален ефект, ако не се лъжа. Кипни го, слагай и дерзай!
В това не съм много сигурен. Навсякъде пише да се избягва поставянето на корени или клони от видове с високо съдържание на танин.

Браво за пещерите *privet*
За ползване ли са или само за украса?

Nikiengi

Цитат на: diso - 19.02.2012 20:43
В това не съм много сигурен. Навсякъде пише да се избягва поставянето на корени или клони от видове с високо съдържание на танин.

Браво за пещерите *privet*
За ползване ли са или само за украса?

Както пише колегата по-горе, не просто е безвреден, а е и полезен за рибките, в почти всички аквариуми имам корени от мопан, поставял съм ги без дори да ги мия, така че ако искаш го кипни и слагай смело!

Карган

................................................На дъбещото свойство се дължи и действието на танините като затягащи(адстрингентни) в-ва. Те блокират протоплазмата на патогенните микроорганизми, предизвикващи чревни възпаления и адсорбират токсините им.
За достигане на тези фармакологични ефекти приетите перорално танини трябва да бъдат в дози, които да предизвикват само обратими реакции. Този процес не е идентичен с дъбенето, което се предизвиква иот големи дози танини, обхваща всички тъкани и пластове и умъртвява живата протоплазма. Дъбенето е необратим процес. То се предизвиква от приемане на по-големи дози галотанини, поради което те не се препоръчват за вътрешна употреба..........................................................

От тук се вижда, че танините не са напълно безвредни. Dosis sola facit venenum(Дозата сама прави отровата)   :-)

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs6.postimg.org%2F3tsi79bo1%2FDSC0159_350x70.jpg&hash=8e1dae1e0e99dbfd93a27b858abc4b03af9ee6fc
Аквариумът е затворена, функционираща общност на живи същества, а не само просто събиране на растения и животни.

Similar topics (2)

41494

Публикации: 15
Прегледи: 13934

34273

Публикации: 37
Прегледи: 14413