• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 23:06

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Здравейте!

Започната от Outball, 07.11.2005 19:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vrp

Цитат на: "Outball"......Още веднъж sorry!
Доколкото знам sorry etg не пие .

Outball

OK благодаря ти!Ами да и аз се замислям дали да ходя там повече  :D A за препаратите щом е тъй ще си помисля.Иначе ,понеже съм  много начинаещ и нямам сериозни рибета и храсти, ми са достатъчни pH и GH тестове нали?

Stas

Цитат на: "Longanlon"... не казваш нищо определено и полезно на човека...
+
... etg е напълно прав - всичко много зависи от умението на аквариста...

Лонги, извинявай друже, но си противоречиш! А и не си модератор, за да плашиш потребителите с изтриване на постовете им. Май си взел нещата твърде присърце. :)

Longanlon: Я пак провери  :D

За Сипоракс - да, това е една от най-добрите среди за развъждане на полезни бактерии. Аз ползвах малко сипоракс, поставен върху гъбата на най-елементарния филтър. Ефектът е наистина поразителен. Така че има идея. Но това с чистенето на филтъра на 6 месеца е безкрайно несериозно. Филтър се чисти, когато се замърси. Факт!

NikolaV

Цитат на: "Stas"...Филтър се чисти, когато се замърси. Факт!
Филтър (особено външен) чистя, когато не ме мързи. Факт!  :mrgreen:  :mrgreen:

Stas

Т.е. твоя се чисти сам доколкото разбирам. Вероятно няма друг избор, нали?

NikolaV

Цитат на: "Stas"Т.е. твоя се чисти сам доколкото разбирам. Вероятно няма друг избор, нали?
Ми май няма... :-)
Иначе го чистя през окло 3-4 месеца, не защото се налага или, че е спрял, а просто защото съм се сетил. Може да изкара много по-дълго съдейки по замърсяването вътре. Обаче е малко по-мощен като за аквариума ми (Ехайм 2215 на 250 л. гьол). Отделно до скоро нямах кой знае колко едри риби вътре. От скоро съм цопнал един птерогаплихт и два калихта да серът на воля. Другото по-едро е един черен нож (не пипа неоните и расборите!!!) и един сом... как му беше името... Аквариума е и доста залесен.

Stas

А какви водорасли си беше завъдил?

NikolaV

Цитат на: "Stas"А какви водорасли си беше завъдил?
Като изключим ксенококуса, който мисля няма връзка с филтрацията отначало имаше брада внесена с един анубиас. В началото беше тръгнала да плъзва, но след добавянето на една доза CAE вече почти не виждам. Никакво друго водорасло не се е мяркало в аквариума...
А, да - има една кладофора... :wink:

Similar topics (1)

21742

Започната от a__andreew

Публикации: 0
Прегледи: 1971