• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.07.2025 15:25

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

660 литровата ми система

Започната от камен чочев, 13.03.2011 20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ангел Христов

Нямам какво повече да добавя, колегите са го казали - супер е  *bg*
Кажи моля, какъв е корала на предпоследната снимка и продължавай да ни радваш с тия красоти!  *DRINK*
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

камен чочев

Цитат на: hanuman - 23.11.2011 22:26
Много добре колега, страхотен аквариум и страхотни снимки. *thanks
Благодаря!
Цитат на: Coral Master - 24.11.2011 07:34
Браво! И като фотограф задобряваш! Или си правил промени в осветлението ... ?
Не, нищо не съм пипал по осветлението.  :-) Понеже не мога да се оправя с белия баланс и след малко консултации, за да мога да покажа действителните цветове, снимах в RAW формат и им промених цветната температура във фотошоп.
Цитат на: hanuman - 24.11.2011 09:13
И на мен ми е любопитно с какви диоди светиш в момента.
Ами осветлението си е старото - 8 бели 10W, 15000K, 8 сини, 10 W , 3 UV 5W, и 30 бр 1W сини
Цитат на: alexandarcho - 24.11.2011 09:20
Страхотия, все едно чета Reefcentral.com  *bg* *privet*
Е благодаря, но има какво да се желае още  *thanks
Цитат на: angelchosh - 24.11.2011 09:40
Нямам какво повече да добавя, колегите са го казали - супер е  *bg*
Кажи моля, какъв е корала на предпоследната снимка и продължавай да ни радваш с тия красоти!  *DRINK*
Още веднъж благодаря. Коралът е Montipora True superman bali

изгубеният рай

Хубав аквариум,би ли споделил какъв е риска и има ли такъв при такова скоростно заселване(все пак аквариума ти е на 7-8месеца)?
END!!!

hanuman

А можеш ли да дадеш малко повече информация за тези 15000к диоди, от къде са, каква марка са и т.н.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1249174800_20_1_EUR_2.5_dark.png&hash=f382f10dd23d239f373464115831c0fa44c93050

камен чочев

Цитат на: изгубеният рай - 24.11.2011 10:52
Хубав аквариум,би ли споделил какъв е риска и има ли такъв при такова скоростно заселване(все пак аквариума ти е на 7-8месеца)?
Благодаря. Рискове има винаги, но не мисля, че моят аквариум е от бързо заселените. Има аквариуми в РЦ, които след първия месец изглеждат така. Въпросът е според мен осветлението и техниката да са без компромис, както и добавките, които се ползват. За съжаление има един друг много голям проблем - няма кой да ти помогне, ако нещо не върви. Просто, без да обиждам някого, нивото на познанията в тази област е само повърхностно. Добре, че има интернет.
Цитат на: hanuman - 24.11.2011 13:23
А можеш ли да дадеш малко повече информация за тези 15000к диоди, от къде са, каква марка са и т.н.
Има едно момче в София - Бисер, който е маниак на тема морски аквариуми и за съжаление не е регистриран тук, който направи проучването и намери тези диоди, Бих могъл, ако имаш интерес да говоря с него и да ти дам телефона му да се разберете.
hahyhihi също би могъл да ти даде информация, както и Наско от Дискус.

Ilianidis

ЦитатЗа съжаление има един друг много голям проблем - няма кой да ти помогне, ако нещо не върви. Просто, без да обиждам някого, нивото на познанията в тази област е само повърхностно. Добре, че има интернет.
Сега ако те питат за калия нали можеш да отговориш :) На останалите след вас /визирам и Киро от Пловидив) ще им е по-лесно *THUMBS UP*

камен чочев

Стига да има желаещи  ;-) .

камен чочев

И някои от рибоците:

hanuman

А каква е рибката от първата снимка? Изглежда ми позната, но не мога да се сетя как се казваше.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1249174800_20_1_EUR_2.5_dark.png&hash=f382f10dd23d239f373464115831c0fa44c93050

камен чочев

Според мен е . McCosker's Flasher Wrasse/Paracheilinus mccoskeri, но е възможно и да бъркам. Четири- пет вида врасета си приличат много

svetlxo

Невероятно красив аквариум, Камене - поддържан отлично и без компромиси, нещата се случват както трябва дори и за 7-8 месеца! Удоволствие беше за мен да го разгледам.
Специални благодарности от мен и Ели (ти си знаеш)!  *DRINK*

камен чочев

Благодаря. Ще помагам и в бъдеще.
;-)

камен чочев

Най-накрая любимият ми рибок пристигна. И как ме зарадва сутринта, като си похапна артемийка. А се бях притеснил истински - дали изобщо някога ще прояде някаква храна. Но ето го и Gill в цялото си великолепие :

Да малко са му разпокъсани перките, но вина за това има Скопас танга и бях решил да го махам. Вече, обаче всичко е наред така, че остават и двамата.

Ангел Христов

Колко му трябва на човек, за да е щастлив, нали :) Коментарите са излишни  *CRAZY*
Да ти е жив и здрав новодомеца - а и другите де  *DRINK*
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

Coral Master

Moorish Idol ... и аз много го харесвам, дано да ти е дълголетен!
Виждал съм ги на големи ята в Индонезия. Но в аквариума можеш да му се порадваш много повече, нищо че е само един, или пък тъкмо затова.
Капризен е към храната, дано да се захрани както трябва. Ако не знаеш, и той като танговете много лесно хваща Marine Ich, трябва да си много внимателен първите 4-6 седмици. Ако се разболее, като нищо ще повлече и други след себе си, особено танга.
Пу, пу, пепел ми на устата ... дано да не стане!
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

Similar topics (5)

42364

Публикации: 86
Прегледи: 30365

57637

Публикации: 72
Прегледи: 55049

41259

Публикации: 50
Прегледи: 19338

44187

Публикации: 12