• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 16:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Размножаване на данио

Започната от iv4o2233, 16.11.2011 17:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iv4o2233

Знам, знам много теми има за размножаването на тези рибки, всичките съм ги чел, но искам да съм сигурен. Аз имам 2 данио рерио, един мой приятел има 1 рерио и 2 розови. Уговорихме се да ги съберем някой път в един аквариум, за да видим дали ще хвърлят. Днес ми се освободи един аквариум 8 литров. Не ми е ясно какъв трябва да е водният стълб (колко сантиметра да го напълня с вода), трябва ли им аерация, да ги храня ли през този период и какво може да се получи между розово и рерио? Знам, че хибридите не са много хубави, но ми се иска да опитам. Ако съм пропуснал нещо ме допълнете.  :-) Благодаря на всички предварително за отговорите.  ;-) :)

Giorgio_Armano

Приготвяш си един малък аквариум(примерно10/15 литра,правиш му една решетка на дъното с максимална височина 20мм.Прясна вода пребита ден два с аератора и си готов.
Преди да пуснеш рибите няколко дена на силна храна,после един ден глад и вътре в аквариума с температура 26-27 градуса.
на една женска 3-4 мъжкара и си ти.
Водния стълб е добре да не надвишава 100мм
Успех оттук нататък.
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268