• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 09:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

reaskol

Цитат на: ivan66661 - 22.09.2011 20:48
Малките започнаха да се излюпват *YAHOO*и мъжкият много им се нерви защото постоянно падат от гнездото и трябва да ги качва а те само плуват нагоре надолу.Сега ли е момента да отделя мъжкия и кога да  ги храня за първи път?
НЕ ! Когато проплуват малките (около 2-3 дена) тогава го махаш !  ;-)

ivan66661

Ами лампата на аквариума пак ли да я оставям пусната и през ноща?

reaskol

Цитат на: ivan66661 - 22.09.2011 21:03
Ами лампата на аквариума пак ли да я оставям пусната и през ноща?
И на тъмно съм ги оставал и на светло също. И двата пъти имаше успех, в природата също има нощ и ден така че ...

mitko464

Ще пусна запитване в тази тема, надявам се да не  е проблем. Преди 3 дни бетите ми хвърлиха хайвер, но все още никой не се е излюпил. Честно казано не виждам и хайвер в гнездото, макар че като доближа аквариума и мъжкия очевидно се ядосва много и започва да плува като луд.
Дали да не надигна чашката, за да видя дали има хайвер или да почакам още ден - два?
Благодаря Ви!

reaskol

Еми те като хвърлят хайвера на следващия ден е излюпен  :-D

Nikiengi

Цитат на: mitko464 - 01.10.2011 14:32
Ще пусна запитване в тази тема, надявам се да не  е проблем. Преди 3 дни бетите ми хвърлиха хайвер, но все още никой не се е излюпил. Честно казано не виждам и хайвер в гнездото, макар че като доближа аквариума и мъжкия очевидно се ядосва много и започва да плува като луд.
Дали да не надигна чашката, за да видя дали има хайвер или да почакам още ден - два?
Благодаря Ви!

Имай в предвид, че като се излюпят малките, тъй като са по-тъмни от хайвера не се забелязват толкова лесно, трябва да се вгледаш по-внимателно, но щом мъжкия се притеснява като се приближиш и се ядосва, значи най-вероятно има малки!  :-) *BRAVO*

tuxchyyy

Струята вода вредна ли е за Бетата, някъде бях чел, че не обичат филтри и прочие....

Ето клипа: vbox7.com/play:72de474f8b

Miroo

Здравейте,
Искам да ви попитам няколко въпроси, защото не намерих точните отговори в раздел: "Лабиринтови"
Ако може някой набързо да ми каже изискванията за Бетите.
1. Стойности на водата: Градуси, Ph, Твърда/мека.
2. За 50 литра бройка: 2,3,4 съотношение мъжки/женски и изобщо като цяло до колко мъжки.
3. Растителност, осветеност, филтрация и аерация.

Просто нещо нагледно за Бетите и тяхното отглеждане. Не съм аматьор в акваристката (не съм и професионалист)
Ако не ви се занимава ще съм много благодарен, ако просто някой прати линк за конкретна тема из форума, ако ли не здраве да има  ;-)
Благодаря и Успехи в акваристиката.  *privet*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fdobavi.info%2Fcars%2FAudi%2Fm27733.gif&hash=f1c27a38e97fd6141310348b0c5455ac787ef7dd

Nikiengi

Не е вредна, но Бетите не обичат течението, в природата живеят в блатисти застояли води (оризища), така че обърни струята срещу стъклото и нещата ще се наредят!  :-)

mitko464

Здравей,
И аз не съм нито напреднал, нито аматьор, но имам опит с бетите. Каквото знам ще ти кажа, но изчакай старшинките да ти кажат по-точна и сигурна информация.
Първо повече от една мъжка не може да гледаш, защото се бият и ще се опъпалосат. Има вариант да гледаш повече от една мъжка, но ще трябва да ги разделиш по някакъв начин.
Женски може да гледаш колкото пожелаеш, чувал съм че в аквариум се пада 2литра/риблка, е не е задължително да го набухваш с 25 женски бети, но това е твое решение :)
Температурата която е препоръчителна е 27 градуса, защото обичат да им е топличко. За растения не мисля, че има нещо по-специално от обикновеното, но сложи да има и плаващи. За твърдостта на водата нищо не мога да ти кажа.
В общи линии това знам, дано да съм бил полезен, ако има неточности и грешки моля да ме извините, не сън чак толкова напред :)
Относно осветление - аз ползвам такива, които стимолират растежа на растенията и т.н.
Ползвам филтрираща помпа, нямам допълнителна аерация и за толкова време съм нямал проблеми :)

Miroo

Е т'ва е  *privet* стига ми толкоз. Благодаря за информацията. Със пускането на повече от един мъжки щях да направя първата си грешка. Темата е ненужна вече. Админите вече може да е трият и се извинявам на тях, че пуснах такава само за 1 отговор.   *lock
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fdobavi.info%2Fcars%2FAudi%2Fm27733.gif&hash=f1c27a38e97fd6141310348b0c5455ac787ef7dd

cwetalin

23.10.2011 18:57 #686 Last Edit: 24.10.2011 11:48 by cwetalin
Здравейте,
имам Crowntail, мъжка и женска и в петък реших да ги увелича. Отделих мъжкия, стоплих го, сложих му женската, имаше си гнездо, абе както си му е реда всичко. Посбиха се, поразвалиха гнездото но остана малко. Женската беше доста надута, като попова лъжичка и се страхувах да не се е запекла. Все пак успяха да се обърнат, женската си пускаше хайвер, мъжкия си го събираше, реших че всичко е ОК. Да, ама не. По едно време гледам мъжкия направил корем, все едно е преял с хирономус. Усъмних се и се загледах по-задълбочено какво се случава. След хвърлянето на хайвера, мъжкия го събира, но не го носи в гнездото а го гълта явно. Такова нещо не бях чувал дори. Знам за случаи на изяден в последствие   хайвер, според мен неоплоден, неразвит и т.н. Но пресен хайвер да изяде.
За пръв път им беше на любовниците и се надявам че след седмица ще се поправят.
Някой имал ли е такъв случай и успявал ли е да отучи хищника от това поведение.

cwetalin

Втори опит - същия резултат. Много вкусен този хайвер явно.  :duvar:

Асен Евгениев

Следващия път трябва да стане, успех! *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

reaskol

Similar topics (5)

43732

Започната от Marto99_mz

Публикации: 4
Прегледи: 2657

34085

Започната от methy

Публикации: 2
Прегледи: 5520

27677