• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.08.2025 05:24

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бебета гупи въпрос

Започната от megadrakan, 31.08.2011 23:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

megadrakan

Може ли да гледам бебетата гупи в 20 литрови шишета. :-)
Ако да веднага ще ги местя.

Nes Tea

Да можеш, но ще им е по добре в аквариум
Акваристиката е докосване на живата природа във вашия дом.

Miroo

И аз имам едно въпросче. Днес ми се родиха 11 гупички, които след раждането преместих с буркан а водата е от аквариума. Понеже искам да си хвана поколенията на всички гупички съм отделил 4-те женски в един 15 литров аквариум а две от тях в родилки. Въпроса ми е: през колко време да сменям част от водата в буркана и застрашени ли са от недостиг на кислород? Защото двете женски ще раждат тия дни (4-5 дена най-много) пък родилката много ми е калпава затова е в малкия аквариум. След това ще оставя мъниците да си шарят из 15-литровия, но ще дочакат ли този ден или да мисля нещо друго?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fdobavi.info%2Fcars%2FAudi%2Fm27733.gif&hash=f1c27a38e97fd6141310348b0c5455ac787ef7dd

megadrakan

Цитат на: Miroo - 01.09.2011 22:23
И аз имам едно въпросче. Днес ми се родиха 11 гупички, които след раждането преместих с буркан а водата е от аквариума. Понеже искам да си хвана поколенията на всички гупички съм отделил 4-те женски в един 15 литров аквариум а две от тях в родилки. Въпроса ми е: през колко време да сменям част от водата в буркана и застрашени ли са от недостиг на кислород? Защото двете женски ще раждат тия дни (4-5 дена най-много) пък родилката много ми е калпава затова е в малкия аквариум. След това ще оставя мъниците да си шарят из 15-литровия, но ще дочакат ли този ден или да мисля нещо друго?

Не са заплашени ако им сменяш водата на 5 часа.

zlatna_ribka

колега едно 20 л аквариумче е 8 лв защо ще ги мъчиш хайваните.дори да не е 20л  и едно 10 л за 4 -5 лв като му сложиш помпичка за въздух (нагревател не е нужно още е топло) и си готов.Пак и нали имаш 4 родилки те 6те родят доста и не веднъж такаче ако искаш поколения  ти трябват поне 4 локви по 20-25 литра за6тото докото едните станат  2 см  женските пак ще родят и става......   *privet**THUMBS UP*
Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее