• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 05:01

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

ЛУКОЙЛ

Започната от SHILOTO, 31.08.2011 03:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HEPOH

ЦитатНаправил съм си експеримент със горивата на Шел дизел и "ви пауар дизел" при мен разликата в цената не се покрива от километрите т.е. извървявам по малко километра,а не както го рекламират,че понеже е по хубаво гориво горенето е по "добро" и изминаваш повече километра.Друг е въпроса дали по скъпия дизел е по "полезен" за двигателя.А пък ми се струва че колата е по бърза от по-силния дизел,но това може и да е втълпение.Абе всички горива май са от един казан,и собствениците са на по  Наздраве един с друг.
Гледах едно предаване по "дискавъри"  и там бяха сравнени няколко автомобила с обикн. и по-силен бензин. Извода беше ,че има смисъл от скъпото гориво само при автомобили над 250 коня. При по-слабите мотори почти няма или е мн малка и не се усеща изобщо
Търся мъжки Воален Анц. Албинос

Alexfield

Аз от този лукойл съм събрал всички буквички без една:
"пълен", "к" и "у"
сега търся "р"-то та да завърша колекцията  *CRAZY*

Цитат на: nikolaytoshev - 01.09.2011 18:41
Не сте ли ходили на ОМV с 20л. туба и да видите колко по-малко ви слагат. Аз го правих този експеримент преди година някъде. Беше много яко. Тази на бензиностанцията вика, че тубата ми била фалшива и не показвала точно. Умрях от смях. Беше доста под чертата за протокола.

А иначе аз си зареждам на Petrol и съм доволен от дизела, който предлагат.
Но нали все пак всичкото гориво идва от монополиста в България Лукойл. Нямаме никакъв избор.
Ако 20 литрова туба се напълни с 15 литра гориво си бая на далавера. Виж, ако се съберат 25 литра...  :karamse:
И все пак в една туба влизат малко повече от колкото цифрата върху нея. Аз имам една 25 л, която събира 27 л. и две по 10 л, които събират 11 л.
Така че преди теста на бензиностанцията е желателно да се направи тест вкъщи колко реално събира въпросната туба.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.