• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 18:05

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

nicksson

Този вариант е доста привлекателен  :-)
Благодаря ти за съвета.

Rosko

имаш ли снимки на аквариума и на малките ?

paolo6481

Никсън,сменяй си вода всяка седмица!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

nicksson

Аквариумът вече е готов.
Тези дни ще направя снимки и ще кача.
: 02.09.2011г 08:08ч
Ето това е аквариумът. Не съм слагал много растения понеже нямам лампа и пробвам да видя дали ще оцелеят. Мъхът е ясен - той няма нужда от светлина. Новородените ми са от трицветен хелер, жълта молинезия и плата (платата май е Мики Маус, не знам точно вида й). Имам два планорбиса вътре. Последната снимка е на аквариума ми, откъдето взех растенията.

Rosko

и аз имам малки от трицветен хелер

Desmoria

Аквариумчето е станало хубаво, но защо реши, че мъха няма нужда от светлина? Ако търсиш растения изискващи малко светлина, бих ти препоръчала анубиаси или криптокорини. Яванският мъх в един прекрасен момент без светлина, ще стане на каша. В случая имаш светлина от прозореца така, че може и да се окаже достатъчно за да не се съсипе, но ако искаш да избуява ще се наложи да помислиш за допълнителна светлина.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

nicksson

Здравей, Токсик. Имах предвид, че мъхът не е толкова претенциозен и дневната светлина му е достатъчна, за да се чувства що-годе добре. Засега и егерията, и валиснерията като че ли се справят добре само на дневна светлина. Иначе благодаря за съвета относно анубиаса и криптокорините. Нататък ще пробвам сигурно и с тях.

Rosko

Имаш ли още снимки на рибчовците ? Ако имаш сложи да ги видим.

Dakata85

Много добре си се справил с малкият аквариум. Аз в момента правя подобрен ама 12 литров, ама той ще е само за малките. За момента имам 7 гупички и две плати. Ако се народят още тогава ще мисля за по голям. Дайте какво растение освен мъх да им взема.

nicksson

Роско, ще направя снимки тези дни и ще кача. Иначе малко повече инфо за дребосъците: в аквариума има две люпила от жълти молинезии - около десетина бройки; трицветен хелер - 3 бр. останаха само за жалост; плата - 4-5 бр., хелер - десетина бр. Засега се разбират помежду си и няма "битки". Най-добре вървят молинезиите - и на големина, и на активност. Храня ги с ТетраМин Бейби; с една храна, която според мен е стрит жълтък; със замразена артемия, която предварително мачкам, за да стане по-ситна и имам един микс на Тетра за големите риби - след като нахраня тях давам остатъците по пръстите ми на дребосъците. Храня ги 3-4 пъти на ден. Темп. е 28 градуса. Засега се чувстват добре и растат бързо.

Даката85, аз съм гледал досега само егерия денса и валиснерия и при мен си вървят доста добре. Доколкото съм чувал, те не са особено претенциозни. Лампата ми е 15 вата. Ако нямаш лампа пробвай с предложенията на Токсик - анубиас и криптокорини. Изглеждат доста добре  :-)

Rosko

Аз имам 3 чупила от гупи и 2 от трицветен хелер.

nicksson

Роско, при мен гупите нещо не искат да раждат. Досега нямам люпило от тях. Имам три черни (2 женски и 1 мъжка) и още една женска, която не я знам какъв тип е. Черните (принц) ги имам от няколко месеца и първоначално бяха 2 чифта, но единия мъжки умря. Ама си чакам де.
Засега всичките ми женски живородки са раждали без гупите.

Rosko

Няма как да не са ,те винаги са бременни ,може да са родили и да са ги изяли,или мъжкия да не иска малки *ROFL* *ROFL* *ROFL*.Споко ако искащ си вземи друг мъжки и още 1 женска и пробвай .И моите са само от 1 женска,но сега имам много женски 4 големи и 20 малки женски(които не са полово зряли още).

nikoleto_97

Така  днес сутринта към 7 станах и какво да вида една дребна малка рибка в големия аквариум оранжева е и веднага разбрах че ще е от платата.Отделих я и за 1 час роди 8 рибета и сега имам 9.Не раждат ли по повече???А и с какво да ги храня ?И кога да ги пусна в големия аквариум ?  :-( :-) :buff:

Асен Евгениев

Цитат на: nikoleto_97 - 28.01.2012 12:39
Не раждат ли по повече
Родила ги е в общия преди да я отделиш. Като нямаш храна за бебета ще им стриеш от люспите на големите.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (2)

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4718

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210709