• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Градинско езерце

Започната от galin76, 15.04.2011 21:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

galin76

Здравейте! Ето няколко снимки на моето градинско езеро. Предстои малко дооформяне и озеленяване около него.

Slavov

Много е сладурско браво !!! някаква веранда/беседка трябва около него обаче, за релаксация!

eminem_999

Колега ила ми ли найлон или винил или си е направо водата така? Дай размери на езерцето, че ми се иска и на мен нещо такова по малко, имаш ли проект за рибки по натам ? инаè поздравления много е красиво браво  *DRINK*

danislav

Браво колега, добре се е получило. Много ми допадат камъните с този мъх, а и като се озелени отсрани ще стане още по-приятно. Пусни и някоя животинка вътре да привлича погледа. *BRAVO*
Живеем в свят, който се самоунищожава...Нека спрем това!

galin76

Здравейте, радвам се че ви е харесало и ще се опитам да опиша на кратко ситуацията. А ако ви е интерестно, ще публикувам и други снимки, при неговото развитие.Езерцето не е голямо, около 1200- 1500 литра, не го засяках точно но там някъде. Ниско технологично и бюджетно, подложката е от два пласта найлон за парници, на две нива съответно ,около 40 и 60 см дълбочина чисто. А дъното е насипано и на двете нива с около 10-12см. речен чакъл фракция 8-10мм. За механична филтрация и движение на водата използвам 2100 литра на час, фонтанна помпа, като за сега смятам че е достатъчна. Около него има вече насадени някои растения, но нека да поникне и тревата, че я погубих докато копая и сега садих нова. Та като се пооформи визуално ще кача и нови снимки. Езерото е правено за златна рибка, около 6-8 бр. но ще изчакам определен период да мине а и водата да се постопли и ще ги пусна.А като растителност-водна, мисля за водна лилия и може би нещо друго, но за сега трябва да намеря първо водната лилия. *DRINK*

izida

Колега, поздравления! Има потенциал да стане истинско райско кътче! Нямам търпение да видя развитието  @}->--

galin76

Малко снимки от птичи поглед заедно с алпиниума:

galin76

Здравейте, реших да обновя малко темата си, с някой по-нови снимки и да проследите развитието на градинското ми езерце. Бих се радвал и на вашите коментарии. *DRINK*

Асен Евгениев

Става все по-красиво! *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

galin76

Nikiengi

Следя развитието отначало, много добре се получава. Поздрави за красотата! Със здраве да му се радваш! *BRAVO*

чочо_41

*BRAVO* Много готино става ,и аз замислям нещо такова ,но за сега събирам инфо  :-[.......

galin76

Здравейте, реших да направя някой по-нови снимки на езерото, и на обитателите му. Както и да ги споделя с вас.

Nikiengi , kokolino22 , мерси за коментара, радвам се че ви харесва.

Искам да вмъкна, че от както е стартирано езерцето, не са слагани никакви препарати, не ползвам УВ а само переодично подменям част от водата

и както се вижда от снимките е кристална. *DRINK*

dorbitan

Да наистина водата е кристална, предполагам че роля за това има и навеса над езерцето!
Въпроса е тревата как върви на тая дебела сянка?

Bundy

Тия рибоци зимата?

Similar topics (5)

39754

Отговори: 0
Прегледи: 22332

33688

Отговори: 39
Прегледи: 125210

58720

Отговори: 11
Прегледи: 13472