• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 15:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Rosko

zezo_inter

да попитам,преди седмица ми се родиха гупички,та след колко време мога да ги добавя към общия аквариум.а в него имам хелери,2 скалара,молинезий и данио

Rosko

Ми значи  трябват да станат достатъчно големи да не ги изядат големите .Около 1 см /1,5 см

Rosko

zezo_inter

ще ги снимам и ще ги кача,ама те още не са се оцветили даже!

Rosko

Те на колко са моите първите са на 1 месец и 10 дни някъде и още не са се оцветили само с черно и то само няколко.А вече са към 1 см и половина .Аз имам към 60-70 рибки хелери и гупи общо ,но още не съм ги пуснала в големия аквариум.

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Rosko

Зависи колко са големи ,от скоро ме беше страх да пусна ония  гупи на ендлер ,ама нищо и няма беше е малко страх .но свикна ,а тя е 1,5 см или 2 най-много.И имам 2 големи трихогастери не са я пипнали.

letito

Здравейте, искам да питам как ще се държи гупата ми точно преди да роди? И как да разбера и колко трябва да е надута?  :-)
:-)

paolo6481

Обикновено се самоизолира в някой ъгъл или на повърхноста под плаващи растения.Погледната отстрани корема и не е объл а придобива полуквадратна форма.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

divataa_kotka_1995

Здравеите, бихте ли ми казали коя от рибките ми е бременна и кога щте роди?
Имам аквариум с размери:д.60,ш.20,в.40см. не змак литрите.
Рибки: 1 воална скалария,1 трихогастер леери,2калихти,2 бронзови бронирани сомчета,2тернеции,2 молинезии,4 хелера,2 гупи,2 розови данио( за нея съм сигурна ,че е бременна има родилно петно,но кога ще роди незнам?)
Знам 4е са много рибите но скоро 6те рестартирам аквариума и ще го обзаведа с истински растения.
бихте ли ми каза ли и какав е пола на скаларичта трихогастера и тернециите.
утре ще кача снимки че сега сам на друг комп извинчвам се предварително.

ivailo666

От всичките изброени риби от тебе само молинезите хелерите и гупите са живораждащи другите са хайверни.

pavel9833

Тази сутрин ми роди хелерката  30-40 малки от които само 12-15 живи защо!!!
Вчера ми роди и гупата кум 4-5 наобяд само да кажа че има изклиучения които раждат следобед не сутрин рано.