• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

03.08.2025 22:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Хайвер?

Започната от Maia, 12.08.2011 17:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Maia

Здравейте, имам въпрос, днес докато хранех рибките, от дупето на единия ми телескоп започнаха да падат белезникави кръглички балончета, които полепнаха по камъните, едва ли са паразити защото от 6м не е имало нов обитател. Помогнете. ако е хайвер какво да правя?

Caxapa

Имаше някъде тема с клип даже тук. Ако не питай Райко!

Maia

Мерси, но мисля, че няма кой да го оплоди :(

Асен Евгениев

Питателна закуска. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Maia

13.08.2011 17:26 #4 Last Edit: 14.08.2011 14:12 by Maia
Да, и явно им е и вкусно, че така ги изядоха дори не стигаха дъното....аз успях да събера 20-30 зрънца, но не знам оплодени ли са, обеззаразих ги с калиевперманганат, в същата вода са на т.22 градуса и днес се обособи бяла точица във вътрешността им , и сега не знам има ли зародиш или тц  *CRAZY* но не ми пречи да ги оставя да видя, въпреки че телескоп ги хвърли, а друг нямам имам перлени люспи и обикновената комета.... ок от един род са но де да знам не трябва ли да са 2 телескопа за да стане нещо :)

paolo6481

Ако има мъжки ,и някой от другите може да свърши работата.А какво потомство ще излезе...божа работа.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Desidy

Ако излезе телескоп с перлени люспи от сега си запазвам ! ;-)
12л Бета
30л Раци джуджета и ред чери

Maia

Никакъв проблем, но се съмнявам, че ще има поколение, днес е ден 3 -някои яйца ги няма други имат беличко, като жълтък на яйце,но е рано да се разбере,евентуално утре може да се обособи черен участък вътре и ще знам със сигурност дали да заплодени.А иначе имам 2 двойки бяла перлена люспа и 2 обикновени комети, но не знам да ли са мъж и жена.... и дали някога ще се "сгаджосат" защото не си душат под опашките, а само под опашката на телескопа... *CRAZY* :-D *dontknow*

Maia

Здравейте, да споделя неуспешния експеримент.... ден 4 : хайвера просто го няма.... :kreshtja: *CRAZY* беше в кепа , няма какво да го е изяло...явно не е заплоден, и в кръга на шегата започвам да търся мъж на Мурджо....за следващия път  :-) и явно ще трябва ново име да му/и дам  *ROFL*

Genadig

дано да има малки успех  *THUMBS UP*
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))