• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 04:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Nikiengi

Цитат на: Rosko - 09.08.2011 15:53
А ако им взема замразена храна.А онази храна артемия  ли как беше  какво представлява .И да ви кажа имам 70 риби общо.Малките ми хелери веднага станаха червени те са 20 рибока.

Много добра храна, само че помоли да ти подберат по-дребна (замразеното пликче прилича все едно вътре има шоколад, а по-едрата е по-светла)!  :-)

Rosko

letito

искам да попитам дали тези гупи ще родят скоро?  *HELP* от една седмица са така  
:-)

Nikiengi

letito

Bolta

Има доста време, но не може да се каже със сигурност. Разгледай тази тема и ще разбереш как изглеждат в напреднала бременност.
http://aquariumbg.com/forum/jivorodki/kajete-mi-dali-moyata-ribka-e-bremenena-vsichki-vaprosi-tuk!/

letito

мерси много  *privet* ... Имам още един въпрос защо другите гупи в аквариума стоят само на дъното?  :-(

Rosko

рибките ти ако ще раждат то ще е минимум след 1 или 2 седмици, а за тези по дъното не знам .Сменяш ли им водата често?

letito

сменям водата веднъж на 1 седмица и ги храня всеки ден по веднъж това нормално ли е защото разглеждах сайта и разбрах, че трябва да ги храня така :-)

Rosko

letito

Bolta

Кажи нещо повече за аквариума... колко риби има, кога е стартиран, колко е голям.... и т.н. Много е вероятно да нямаш добре работещ азотен цикъл и рибите да са стресирани.
Цитат на: letito - 09.08.2011 20:31
сменям водата веднъж на 1 седмица така :-)
По колко вода сменяш?

letito

Аквариума е 21л. има 11 риби: 4 гупи, 3 сома, две неонки и още две еднакви рибки на който честно казано не им знам имената (но са от един вид и са мъжка и женска) имам помпа и нагревател (нагревателят не работи защото е лято и е горещо в аквариума 25-26 градуса. Сменям около 10,11л от водата в аквариума... :-) ето и снимчица на аквариума...  ;-)

Harry1976

Сменяш твърде много от водата, при което параметрите й рязко се променят и вероятно поради тази причина рибките не се чувстват добре. Подходящо е веднъж седмично да се сменя 1/4 до 1/3 от водата, като новата трябва да е със същата или почти същата температура като тази в аквариума. В твоя случай това е между 5 и 7 литра, не повече. Препоръчително е да сложиш по 1 грам сол на литър вода, както и добавки за водата, които подобряват състава й и го правят подходящ за обитателите.  *THUMBS UP*
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

letito

А можете ли да ми кажете как се казва рибата която е в предната част на аквариума и е в сиво и черно? А и още един въпрос,солта няма ли да пречи или по скоро да дразни неонките,сомчетата и другите риби (на които не им знам имената *ROFL* съжалявам за това *dontknow* )