• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.06.2025 17:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструса ми... ИЗЧЕЗНА !!!

Започната от boxko, 04.06.2011 21:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

boxko

Имах си аз едно златно анциструсче и от 3 дни не мога да го намеря в аквата. Днеска прерових абсолютно всичко, отварях филтъра, махнах корена. Навсякъде го търсех. Другите два анцстуса си щъкат. Обаче златнотого нма  :-( :-(.
Търсих около аквариума, абе всичко. Какво ли може да се е случило ?  *dontknow* Питам се да не би да е починал...и рибоците да са разчистили ?
По следите на анциструса...

Mirobg

Възможно е. Анцистросите са си лешояди.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Асен Евгениев

Цитат на: boxko - 04.06.2011 21:53
Питам се да не би да е починал...и рибоците да са разчистили ?
Точно.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

boxko

Цитат на: akapulko - 04.06.2011 22:00
Точно.

Да, ама последния ден, в който съм го видял, си спомням, че си беше много жизнен и му нямаше нищо. Каква ще е причината за смъртта ?
И как други два дребни анциструса ще хапнат рибок с подобен на тях размер.  *SORRY* *SORRY* *SORRY*

Асен Евгениев

От 5 бебета златни анциструси 3 ми изчезнаха по същия начин. 8-)

boxko

А какви са причините за смъртта ? С какво са съжителствали. Моя живя около месец и нагоре в аквата. Не съм забелязал агресия от страна на други риби т.н.. Чувстваше се страхотно. Не знам. Какво им има на тая порода ?

Mirobg

За размера не се притеснявай. Сложи едно кръкче краставица.да видиш дали размера има значение.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

boxko

Асен Евгениев

bicho1976

Последно ми умря като сложих две бутилки с мая и захар,явно pH доста падна и не издържа добичето.

funny_bunny

И аз днес не мога да намеря моя. Съжителстват с едно зелено лабео в 16л аквариум. Анциструсчето ми е от 3 дни, лабеото - от няколко месеца. Първоначално лабеото гонеше анциструсчето яко, но като че ли не го хапеше, а само го шашкаше и буташе с муцуна. Анциструсчето се научи да се завира в гъбата на помпичката за въздух от време на време. Днес, като забелязахме всички, че от сутринта никой не го е виждал, разглобих помпичката - нямаше го там, прегледах укритието на лабеото, да не се е лепнало там - също липса. Имам само едно по-кичесто растение - там също не го намерих. Поразбутах за всеки случай леко и камъчетата, да не се е бутнало някак под тях, ама не се показа от никъде.

Иначе, аквариумът, както казах, е 16л, 14л е напълнен. Има грунд (кварцов пясък около 1см в предната част и около 4см в задната; кварцови камъчета с големина около 1см); 3 егерии и две, на които в момента не знам имената - едното е с кръгли листенца, по две едно срещу друго, може да се гледа плаващо или засадено; помпичка за въздух с гъба; едно укритие; термометър (също служеше за укритие на анциструсчето първия ден). Има стъклен капак.

Споделете идеи къде може да е "отлетяло" новото ми бебче...

stilista

В подобен съд за една седмица ми "отлетяха"2риби.
1та-кули кули така и не намерих
2та-анциструс е намерих зад аквариума
Просто Бетата е много луда и ги тормози,а лабеото не е кротка риба а и не е за малък аквариум.
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

funny_bunny

Е, лабеото го гонеше, ама...да го е изяло? Анциструсчето си беше живо и здраво, енергично и се криеше успешно в помпичката. Пък и втория ден забелязах, че лабеото много по-малко го гони, а анциструсчето е много по-смело вече и си цъка до средата на аквариума. Едната дупка на капака в ъгъла съм я покрила с храната, а другата е много малка - колкото анциструсчето да застане точно под нея и да скочи точно вертикално нагоре, да я уцели точно и тогава, евентуално, би могло да изскочи през нея. Иначе още не се е появило. Чудя се дали има шанс да се е заровило някак в грунда и да се крие там...?

stilista

Анциструса не скача вертикално ,а се "покатерава"по стъклото и така може да излезе!Също така не се рови в грунда.
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

funny_bunny

Мда, забелязах, че се катери по стъклото (затова и покрих по-голямата дупка с пакетчето с гранулките), но на мен водата ми е на поне 5см под ръба на аквариума, може ли да се катери, като е напълно излязъл от водата? Защото рибето си беше малко. А това за скачането го казах, за да илюстрирам колко малка е дупката в ъгъла, която не съм покрила  :-)