• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.07.2025 17:29

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Охлюв от нищото?

Започната от durty, 26.07.2011 18:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

paolo6481

Цитат на: durty - 27.07.2011 22:15
Oфф, днес пак открих 2-3 екземпляра. Няма да стане номера с махане.
Някакъв друг начин има ли освен с тази Хелена, че нещо не ми вдъхва доверие охлюв с охлюв да се бори, кво ще я правим после Хелената тя като почне да се множи.
Гледам Clown Loach (Botia macracanthus), ама е голямо за аквата. Някое по-малко, ядящо охлюви?
Или някакви препарати?
Какви хелени ви гонят?Ако нямаш скариди или други безгръбначни си купи от аптеката Нистатин,прегледай темите за него и след това само черупки от охлюви ще ти останат.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Slavov

Вземи си 5 хелени, яки са и красиви, няма да се развъдят като ненормални, и хем ще гледаш бой с охлюви, хем всичко ще е наред ! Или другото решение е боция, тез сомове ги смучат като пастет !

wwladoo

Колега има много теми във форума,за борба с планорбисите не знам сигурно са над 10, а може и повече да са,с  не знам колко поста със прекрасни съвети в тях,вземи прочети,че вече много взехме да пищем едно и също и става банално!!!Варианта с таблетки Нистатин ако нямаш скариди и др. ценни охлюви е удачен,вземаш от аптеката и слагаш по 1 хапче на 20литра и ще вадиш само черупки,хищният охлюв Анатоме Хелена също ще свърши работа и ще ги изпапа,спокойно той не се размножава бързо като другите охлюви--снася по едно ,две яйца,природата си знае работата,хищниците винаги са малобройни в сравнение със жертвите!!! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

durty

Нямам скариди, само рибки и растения. За нистатина намерих темите късно снощи, но честно казано ме беше шубе за рибките понеже за тях никой нищо не каза. Но щом действа сигурно първо с него ще пробвам. С Хелената не ми се рискува, то добре изяде сегашните, ама ако реша да го махна...
Докато се ровех снощи из чуждестранните сайтове на няколко места пък попаднах на инфо, че охювите не са чак такава голяма напаст. Помагали за избистрянето на водата и изобщо за поддържане на чист аквариум. Тва вярно ли е изобщо?
Real eyes realize real lies.

trupai

Няма никакъв риск с Хелена, винаги можеш да го извадиш! А и повярвай ми, охлюва е много симпатичен и интересен.Той няма да елиминира всички планорбиси, а просто ще редуцира броят им. Според мен е много по-добър вариант от това да си вкараш лекарства в аквариума.
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

wwladoo

Цитат на: durty - 28.07.2011 09:45
Нямам скариди, само рибки и растения. За нистатина намерих темите късно снощи, но честно казано ме беше шубе за рибките понеже за тях никой нищо не каза. Но щом действа сигурно първо с него ще пробвам. С Хелената не ми се рискува, то добре изяде сегашните, ама ако реша да го махна...
Докато се ровех снощи из чуждестранните сайтове на няколко места пък попаднах на инфо, че охювите не са чак такава голяма напаст. Помагали за избистрянето на водата и изобщо за поддържане на чист аквариум. Тва вярно ли е изобщо?
Спокойно за нистатина,това е лекарство за хора за гъбични заболявания и изобщо не вреди на рибите--ще им направиш профилактика хем, а и на растенията също не вреди, както повечето специализирани лекарства за риби!!!Даже рибите се спускат да го ядат и няма проблеми,написах ти по горе дозировката на 20л- 1 хапче,действай смело,занимавам се с отглеждането на риби от 40г., а нистатин ползвам от 30г. и никакъв проблем,ще стане малко бяла водата за няколко часа и после се избистря и това е и след няколко дни ще събираш само празни черупки от охлюви!!! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

durty

Взех сега нистатина 500 000 IU, не че знам кво означава тва де. Ще пусна няколко таблетки тази вечер. След колко време да повторя дозата?

wwladoo

Цитат на: durty - 28.07.2011 17:39
Взех сега нистатина 500 000 IU, не че знам кво означава тва де. Ще пусна няколко таблетки тази вечер. След колко време да повторя дозата?
Написах ти на 20л--1 таблетка,спази го и толкова,ти да не лекуваш рибите,че ще повтаряш дозата,-един път и след няколко дни обери черупките и после след седмица разгледай, предполагам че няма да има охлюви,а и при теб не са били напаст т. е. много!!!

durty

Сложих снощи 4 таблетки, ма нещо не се разтвориха. Тази сутрин гледам таблетките са станали просто на малки купчинки върху пясъка, но толкова :( Нито са се разтворили нито нищо.

paolo6481

Точно трака става.Разпадат се на прах на дъното.Остави ги така.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

wwladoo

Цитат на: durty - 29.07.2011 10:55
Сложих снощи 4 таблетки, ма нещо не се разтвориха. Тази сутрин гледам таблетките са станали просто на малки купчинки върху пясъка, но толкова :( Нито са се разтворили нито нищо.
Разбъркай ги ако искаш да се разпръснат,пък и така да ги оставиш не е проблем-споко ще се разстворят!!!

mario.d.k

Нистатина влияе ли на нитрифициращите бактерии, ще скапе ли азотния цикъл?

durty

Не знам какво точно прави но от два дена водата в аквариума изглежда един вид мръсна, мътна такава, днес сменях водата, същата работа :(

Slavov

Никой не слуша крана, в морето като че ли са слагали нистатин на времето, да е болест, разбирам да се слагат химиии, но при нещо обичайно трябва да се действа със закона на джунглата...

salamandar

Или да ги изловиш и да пуснеш обява че се продават/подаряват  *JOKINGLY*

Similar topics (5)

47099

Публикации: 19
Прегледи: 7658

30604

Публикации: 6
Прегледи: 7910

2000

Започната от daimler77

Публикации: 1