• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 14:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 3

Започната от Joro Vn, 05.01.2010 14:05

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Slavov

Връзката може да не е добра, аз съм с Мтел, когато бях в несебър съм теглил и с 400к/с, но след 3 дена (а не съм превишил лимита) спаднаха с 40-50к. Същото ми стана и в софийска област когато бях. Явно към един е по-добра връзката, но няма как да се пренасочиш към друг сателит, ако това е проблема...

skorpi_zoo

Ако го хвана тоя Мърфи...

Slavov

Не си се набутал, малко хора могат да карат по магистралата и да си лафат по скайп, аз си хода по селата където когато бях малък съм си мечтал за нет с mlRC,а сега е реалност, е само дето сега е фейсбук ;)

Ribarche

Колеги , моляви препоръчайте ми някоя антивирусна програма , с която да се работи лесно ..... и с която да се трият лесно вирусите .
Вчера , си  лепнах некав троянец  от една флашка ..... със служебна информация  . Троянецът копирал файлове ..... и пращал съдържанието им някъде на майната си ..... това ми обясни един приятел дето уж разбира от компютри ..... Да поясня ...... аз от компютри мнооого мнооого не се сещам  :-[ . Сега съм с Нод 32 - засече троянеца  но пък го запази в някаква директория на програмата което се казва Qarantine ....... и незнам как да изтрия файла и от там . Ако имате идея за някоя надеждна и лесна антивирусна програма  ...... много ще се радвам . Често се налага да нося служебна информация на домашния компютър  .... и ми е доста притеснено , в момента . Ако имате идея как да изтрия напълно вируса ..... също бих се радвал .  *DRINK*

skorpi_zoo

Вчера си инсталирах "Аваст"-Много лесно от гугъл.Програмата е на Български!

Ribarche

И как ти се струва програмата , мислиш ли че е ефективна

skorpi_zoo

Ами аз бях с нея около 2 години,после ползвах една друга(не съм доволен),но мисля че е подходяща за хора като нас дето много не се сещат.Програмата те алармира за вироси като намери,сама се ъпдеитва и т.н. :-)

Ribarche

Хубаво де тя като ги намери тези вируси автоматично ли ги трие
или се налага ръчно да се занимаваш с триенето на вируса ........ ще се радвам на още едно мнение от др колега .......

barabata

Всичко това е въпрос на настройки. Сериозните антивирусни програми като засекат зловреден код нейде, отмъкват файла, преименуват го и си го държат в карантина поне 1 месец преди да предприемат каквито и да е други мерки.
Държи се в карантина за да не може сам да се стартира или някой друг (файл, сървис или команда отнякъде) да го стартират.
Пази се поне 1 месец преди да се изтрие за да има време да се потърси файла от съпорта ако има нещо важно там. Междувременно ако в антивирусната няма информация как да се отстрани зловредния код (ако е заразен друг важен файл) то при всяко последващо ъпдейтване на дефинициите и информацията изобщо се пробва набавена ли е необходимата информация или все още няма такава.
Ако е набавена се оправя файла и антивирусната рапортува за това.

По всяко време карантиниран файл може да се извлече към някакъв носител и да си го занесеш където искаш - така се правят колекции с вируси или се спасяват файлове спомагащи крака на нещо понеже официално и те се водят зловреден код. (тук е мястото да спомена че такива се пазят архивирани с парола за да не могат антивирусните да проверят съдържанието на архива, а паролата се дописва в името на архива за да не бъде изгубена). Така която и да е антивирусна не може да ви го отмъкне в карантина без ваше знание и намеса.
Стандартно ако файловете в карантината не бъдат оправени или взети ръчно от там (не чрез браузър и копиране ръчно, а чрез конкретни менюта от самата антивирусна програма), те биват изтривани автоматично. Файловете в карантина не са никаква опастност за никого.

Колкото по-лесна за "употреба" от потребителя е една антивирусна толкова по-малко може да се разчита на нея. Научете се да боравите с нещата, а не да търсите по-лесното.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Ribarche

*DRINK* много ти благодаря човече нямаш представа какъв камък ми падна от сърцето . Само последен въпрос .... и повече няма да те занимавам с некомпютърната си персона  :-) . Тъй като сега файловете са в ''карантина '' да разбирам  ли , че компютъра е защитен и нямам проблем с него ? Мога ли спокойно да боравя със служебната информация , без притеснения ?

barabata

Ами мисля че обясних какво представлява карантината и защо я има.
Това е безопасно място където биват "затворени за послушание" съмнителните типове ... ъъъ ... файлове.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

skorpi_zoo

За нета да питам? :-)
Днес доиде един приател ,който помолих да си донесе неговото устроиство(флашка).
С моята неще да качва повече от 15кб/с,а с неговото,което е друга марка и с моята карта качва 100кб/с и нагоре. :buff:
Някой знае ли дали във Виваком ще ми го сменят,тъй като е безплатно?

miTko

Цитат на: NO CARRIER - 10.07.2011 18:52
Извинявай, Митко, ама е малко тъпо като идея. Правилното е: десен цък на десктопа, нов шорткът.

C:\Windows\explorer.exe /e /root=c:\

Сменяш иконата, влачиш до таскбара и готово.
Прав си. Написал съм точно каквото онзи е написал.
Разни мои АКВАРИУМИ 

kapacitet

Здравейте колеги,

имам следния проблем, донесоха ми един хард за, който се предполагаше, че има лоши сектори. Намерих в нета една програмка за сканиране на хардове, която се казва HD Tune и съмненията се оказаха реалност. Версията на програмката е доста стара и няма много функции и екстри, а и аз исках само да проверя дали има лоши сектори. Сканирането все още продължава, а за жалост лошите сектори са пръснати, като голяма част от тях са в началото на харда.
Сега на дневен ред стои въпросът, има ли спасение харда или не. Всичката важна информация е спасена така, че харда е готов за всякакви експерименти.
Забравих да спомена, че харда е от лаптоп и съм го вързал към стационарния компютър, марка Fujitsu, SATA 320 GB.

АМАЗОН

Операционните програми се инсталират в началото на харда,така че най-вероятно ако
се инсталира нещо ще има проблеми.
Не може да се разчита на него вече,хвърляй в кофата.

Similar topics (5)

20810

Публикации: 3
Прегледи: 2582

39803

Публикации: 3
Прегледи: 2261

37333

Започната от jorog2

Публикации: 0
Прегледи: 1797

19342