• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Дали ще стане натъпкано?(питанки на новобранец)

Започната от mupk0, 08.07.2011 18:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BOJO

Цитат на: paolo6481 - 24.07.2011 22:07
Ха,тук ме озадачи здраво!По кой закон от физиката се намаля силата на струята?Ти видя ли снимките на филтъра?Вътрешен филтър е. =-O

Това че те озадачава не означава че не е вярно! ЗАКОН НА ПАСКАЛ.
: 24.07.2011г 23:11ч
Цитат на: paolo6481 - 24.07.2011 22:23
Тук опираме до въпроса как измерваш силата на потока.Ако е на око е ясно.На повърхноста се забелязва движението на водата.А в ниското не се забелязва.Но това не значи че не се движи или е по-слаба.Уверявам те че потока е със същата сила независимо от дълбочината.

Глупости!

paolo6481

Прав си за закона на Паскал.Но все още си мисля че потапянето с 30см няма да му реши проблема на колегата.Виж ако беше 3м..... *DRINK*

Асен Евгениев

Много ми е интересно с колко ще падне дебита при 30 см. разлика в дълбочината?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

paolo6481

Теоретично ще падне.Практически -не.

BOJO

Цитат на: akapulko - 24.07.2011 23:47
Много ми е интересно с колко ще падне дебита при 30 см. разлика в дълбочината?

Защо не го провериш сам и не пишеш за резултата :-)

Асен Евгениев

Цитат на: BOJO - 25.07.2011 00:08
Защо не го провериш сам и не пишеш за резултата :-)
Филтър, който ми правеше пералня в скаридарника, съм го местил къде ли не из
аквариума. На дъното ми правеше същата пералня като на повърхността, разлика
двадесетина см. Принудих се да го махна.

paolo6481

И защо го махна?Да беше му намалил дебита!Слагаш по-ситна гъба или вата или пък му слагаш на изхода тапа с по-тясна дупка или флейта и т.н.

Асен Евгениев

Отиде в аквариум точно като за него. :-)

mupk0

Цитат на: paolo6481 - 25.07.2011 00:37
И защо го махна?Да беше му намалил дебита!Слагаш по-ситна гъба или вата или пък му слагаш на изхода тапа с по-тясна дупка или флейта и т.н.

Това не се бях сетил.В комплекта има точно такъв преходник на 1/2 от отвора.Утре ще го пробвам.

Сега забелязох,че заради явно повечето храна бетата е издула корема...какво е най-доброто решение.Почистих аквариума колкото се може от излишната храна.Филтрирах дъното с помпичка и кофичка с памук и смених водата като филтрирах и грунда.Отделно почистих излишната храна по повърхността.Ей да не оставиш някой да ти гледа рибките :(

EDIT: това с 1/2 не стана.Пак идва силно.Ще се сложи флейта освен.Чудя се от какви тръби да я направя.Като отида в магазина какво да търся.А за бетата...няма такова нещо.Така ми се е сторило.Сега на светлото е супер.

EDIT2: От днес имаме  и едно скатче в аквариума :)

paolo6481

Аз ползвам тръбички пластмасови предназначени за външна ел.инсталация.Продават ги по строителните борси на метър.Мен ме истройват тия по 16ммдиаметър но ти питай какви размери имат.Ако не намериш нищо подходящо можеш и с маркуче надупчено да решиш проблема.А може и с преходника и маркуче на него.Каквото намериш.

mupk0

Направих флейта от Ф20 тръба.Отново не стана,а и беше грозно...веднага отпадна като идея вече този филтър за този аквариум.Ще си оставам с гъбата.Заради новото присъствие на дунди(така си им викам на мойте малки сладки плужеци(тип сомове)) сложих дълго гофре до повърхността,за да не влизат вътре в гъбата.

: 25.07.2011г 17:05ч
2бр червен неон подарък от приятелката в клуба :D Сега остана да си взема още 2-3неончета и край.Зарадваха ме с новината ,че може да стана собственик на 70л аквариум,стига да се окаже здрав.

mupk0

Днес малко развитие:Намерих 120л аква,но не ми се побира на мястото.Днес реших и ще си направя аква с размери 60дъл/29шир/50 височина.С този размер побира малко над 80л и е вписва в мястото ми.Понеже е много висок как да го направя.От какво стъкло(6-8мм?) и мисля на самите ъгли да залепя някакви профили,да държат стените като цяло.Идеята добра ли е ?

Ето и още малко камъчета речни преварени за смучкане от анцитрусчетата :)

Асен Евгениев

Цитат на: mupk0 - 27.07.2011 21:29
От какво стъкло(6-8мм?) и мисля на самите ъгли да залепя някакви профили
6 мм. са достатъчни. Не се напъвай да измисляш профили, разпънките за капака
ще свършат работа.

mupk0

Другият ми въпрос е следния.Току що се прибрах.Часа е 01:22 и са минали 3:30 часа откакто светлението е спряно.Всички риби ривидно спят(гледам само от светлината на монитора).Почти не плуват.Както забелязах,неонките са доста бледи,всмисъл това червеното грам го няма по тялото им.Светнах с едно фенерче и рибите са прозрачни...няма майтап :D Това нормално ли е ? Мислех да ги снимам,но да не ги изплаша нещо няма да ги барам.

Bolta

Цитат на: mupk0 - 28.07.2011 01:23
Както забелязах,неонките са доста бледи,всмисъл това червеното грам го няма по тялото им.Светнах с едно фенерче и рибите са прозрачни...няма майтап :D Това нормално ли е ?
Да! Напълно нормално е!
Няма повод за притеснения.

Similar topics (5)

29057

Отговори: 2
Прегледи: 3617

45186

Започната от mboku

Отговори: 7
Прегледи: 4736