• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

11.07.2025 01:04

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какъв фотоапарат да си купя за ... лв. Всички питанки тук.

Започната от NO CARRIER, 03.01.2007 23:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Minko

Здравейте

Като за начало искам да кажа, че обичам животните. Дори в момента в къщи е леко пренаселено - риби, котка, куче жена. Снимам си ги аз четиримката с олимпусчето и им се радвам.
Всичко добре, ама с течение на времето снимките на рибите и котката, снимките от разходките из природата с кучето и цензорираните снимки със жената започнаха да изглеждат все по-зле със синичкото Оли. А и пустата акваристика като ти завърти главата, започнеш със 100 литра, после айде на 250, та накрая на 500... И като се сменят няколко езера и реки, и накрая човек се кротне и седне да потърси в нета ново апаратче с надеждата да вземе да прави "яките снимки".

Горе написаното е да се придобие представа за какво ще се ползва апарата. За жалост бюджета ми, ме ограничи до определен ценови клас за тяло (евентуално с китово обективче), а именно съм се спрял между Никон Д3100 и Канон ЕОС 500Д. Склонен съм да надскоча леко финансовата бариера и да забавя по-нататъчното закупуване на светкавица и обектив, ако има за какво.

Има ли човек, който е снимал с някой от двата апарата? Ако да, какво е мнението.
Всякакви съвети са добре дошли.

Мерси предварително
Поздрави

vesmes

Здравей, имам опит със Канон 550Д..което е по-новият модел. Лично аз снимам със 350Д ..който е дядото на тези двата  :-D.

По принцип за този клас техника може да помислиш и за тяло 2-ра ръка + качествени стъкла, понеже тука обективите са по-важната инвестиция. Разбира се качеството на китовия канонски обектив е напълно задоволително за общите ежедневни нужди. Разликата между 550Д и 350Д е голяма  *YAHOO* Първото впечатление което прави като попадне в ръката е големият и изключително качествен дисплей със 100% покритие на снимката (това е дна от малкото разлики със 500Д) апарата е по-удобен ...ергономията е на друго ниво. Да не забравяме възможността да снимаш и Видео на което качество могат да завидят много от ширупотреба марки камери по магазините пък и ще имате с жената друга екстра към "цензурните произведения"  *DRINK*

Моят съвет към всеки който се е насочил към такъв тип техника е да ги хване в ръка и единия и другия модел и това определено ще помогне в избора. Апаратите са значително по-тежки от обикновенна съпунерка и удобството е от огромно значение. Аз съм с големи ръце и определно 350Д не е  моят апарат но засега толкоз. Когато имам време снимам птици, можете да разгледате някой от снимките ми в този Филипински Форум http://birdphotoph.proboards.com/index.cgi?board=worldbirds&action=display&thread=3494 има информация и за техниката която е ползвана за снимките. С радост ще помагам с информация и съвети.

Аз също съм се замислил към ъпгрейд към 500Д. Апарата е много добър и 2-ръка е на екстра цена  *THUMBS UP*

anonto

Възложиха ми задача да избера фотоапарат за училище и понеже скоро не съм се интересувал от новите модели фотоапарати реших да питам тук.
Ще се използва основно за снимане на тържества, разни събития и други подобни. И на открито и на закрито. Бюджета е до 600 лв.
Ако някои се сеща за подходящ модел моля да помага.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg58.imageshack.us%2Fimg58%2F9057%2Faf2ck5.th.jpg&hash=85ebd098ed0cca62675dd280ef689eeb20f85b3b

ico

Nikon Coolpix P300 и тук това май е добро за вашите нужди поне по характеристики...
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

iek

Изглежда добре ще се справя при високо(относително) исо ( като за компактен апарат). Няма много ревюта, тези ми се видяха подкрепени с повече снимки:
1
2
3

АМАЗОН

iek

Тъкмо ще си го закачва на Tamron макрото, сега ако може да убеди и училищното ръководство какви изгодни оферти има в базаря....

anonto

Да огледалорефлексен не става. Трябва да се вземе с фактура и да може да го ползвт дори и учителки пред пенсия.
Панасоник нямат ли актуални модели. Или пък Канон.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg58.imageshack.us%2Fimg58%2F9057%2Faf2ck5.th.jpg&hash=85ebd098ed0cca62675dd280ef689eeb20f85b3b

salamandar

Вчера си взех Canon PowerShot A3150 IS,и идея си нямам още на какво е способен :) направих малко снимки на акариумът ми но само толкова.Несъм го разучавал подробно,но няма да откажа някой съвет от хора които са запознати с тази марка.Способен ли е на по-добри снимки от тези които съм направил аз,и как мога да го постигна,и всякакви такива неща,за настройки абе за всичко :).И не на последно място,дали съм уцелил подходящата марка фотоапарати?Мерси много.

ico

Зависи какво значи подходящ за теб. Все едно да си намисля марка обувки и да си купя чифт без да знам номера и дали модела е за мъже или жени... Подходяща марка обувки ли са за мен?
Не съм познавач на марката, но апаратчето е добро като за 120-150 лв. и ще ти върши работа за семейни снимки. За сносни снимки на риби и вътре в аквариума се съмнявам.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Luton

Не знам за този модел, но да Ви кажа. KODAK EASYSHARE Z981 Digital Camera не купувайте! Имам го известно време и не го бива. Подлъгах се по предишния модел който имам z710, той е много добър. За съжаление новия модел от този вид изобщо не ми хареса.

vali7447

Здравейте спрял съм се на тези два апарата и искам да чуя и вашето мнение кой е по добър и какви са му предимствата пред другия,ето ги апаратите  CANON POWERSHOT SX130 IS  и  Fuji FinePix S2500HD.

Ще се ползва като семеен и за хобито разбира се.

Благодаря ви предварително !!!
Tanganyika 540 L

Cyphotilapia sp. "North" (Burundi)
Neolamprologus leleupi (Yellow)
Julidochromis marlieri (Burundi)
Julidochromis ornatus

denbosch

Отскоро имам POWERSHOT SX130 IS и определено за мен е по-добрия избор.За семеен апарат е перфектен,за хобито също е по-добрия вариант,защото има пълни ръчни настройки и можеш да експериментираш на воля.Освен всичко друго разликата между фотоапарат с четири батерии и такъв с две е огромна-това при положение,че винаги го носиш като мен в ръка или на врата.Ако го носиш в чанта или раница тогава няма чак такова значение.Едиственото предимство на Фуджито за мен е в това,че има презрамка за врата,докато при Канона има само такава за ръка,но бързо се свиква.За тези пари и за тези цели по-добра инвестиция от Канона трудно ще намериш!

http://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1313449&t=1313419

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/176324-Fujifilm-FinePix-S2500HD

Късмет! *THUMBS UP*

vali7447

Благодаря ти denbosch,това с носенето не ме притеснява,интересува ме кой ще прави по добри снимки и какви предимства има пред другия.
Tanganyika 540 L

Cyphotilapia sp. "North" (Burundi)
Neolamprologus leleupi (Yellow)
Julidochromis marlieri (Burundi)
Julidochromis ornatus

lexmaul

Нямам си нищо не понятие за фотоапарти  :-D Ще пътувам до германия след няколко дена и искам да попитам какво е най-доброто което мога да си взема за 1000-1200 euro. Благодаря предварително  :-)

П.П. Ако може да ми отговорите по-бързо ще сам много благодарен !

Similar topics (5)

4479

Публикации: 13
Прегледи: 7968

2656

Публикации: 8
Прегледи: 5388

5045

Публикации: 29
Прегледи: 14012

1897

Публикации: 86