• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

06.05.2025 01:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Изключвате ли нагревателя през лятото?

Започната от trupai, 30.05.2011 09:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

crxx

На мен пък стаята ми е доста топла през лятото, ако не са спуснати щорите спокойно могат да се сварат рибетата, *CRAZY* миналото лято ми държеше температура около 30 гр. след като монтирах две вентилаторчета над 27 градуса не качва , 27 ни по надолу ни по нагоре в летните жеги , в момента на това променливо време , топло ту студено с тези валежи , ми е променлива температурата защото прозореца ми е постоянно отворен , между 26 - 28 ,а вентилаторите съм спрял че ще свали под 25 гр, зимата ми я закрепвам на 25 градуса , нагревателя ми е 300 w на 300 l вода , нагласен е на 29 градуса но повече от 25 не качва, преди време бях го сложил на максимум 34 и вдигна 30 градуса повече неможа (говоря за през зимата)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.rimg.info%2Fa98d53480242205af573b4e53ded2a9d.gif&hash=346eca51c8f3eb37de853ae9c3386bd9e1bf8bb4

Здравков

Аз моите нагреватели съм ги махнал още от средата на Май и въпреки че стаята ми е доста топла, не качва повече от 26С.  :-)

ico

При мен пък и сега нагревателите работят от време на време за температура от 25 градуса. Та си има смисъл и лятото да са си включени.  ;-)
Преди захлаждането температурата в единия аквариум отиде към 30 градуса и мислих за вентилатори. Но с тях понякога пак пада доста температурата и нагревателя си е нужен и през лятото.
Това, разбира се, ако ни дреме за обитателите и не искаме да се стресират от постоянно променящата се температура. Иначе си вадим нагревателите, подмиваме и прибираме...  :-D
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

stilista

Абсолютно съгласен с  Ицо.
Развали ми се терморегулатора на вентилаторите и ги пускам ръчно 2седмици като бях забравил един път да изключа вентилаторите и добре че си беше включен нагреватела и закова на 25гр. *YAHOO*
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

tparvanov

Моята стая е мега топла.От поне 20 дена не се е включвал иначе си стои включен.
Градусите в следобедните часове достигат 30' - мойте рибки са станали нещо като гладиатори.  :-) Пускам по малко лед когато съм си вкъщи да ги разхладя.

Slavov

Ако автоматично си се пуска, не  виждам смисъл да се спира, не върти никъв ток...

Similar topics (5)

2085

Публикации: 9
Прегледи: 5749

58243

Публикации: 3
Прегледи: 2368

32088

Публикации: 2
Прегледи: 3654

28837

Публикации: 10