• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 06:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rosko

ми мисля че до няколко дни ще роди ,така беше и моята изпуснах я и спасих 1 мъниче само

Rosko

ivailo666

Nikiengi

Цитат на: Rosko - 28.06.2011 21:27
Да видите малкото ми момиченце
И как разбра,че е точно момиченце? Още е рано да се каже!
*dontknow*

stilista

Цитат на: ivailo666 - 28.06.2011 21:49
моите гупички се раждат много по малки
Еми нормално е,тази на снимката е на 4-5 дена  ;-)
Цитат на: Nikiengi - 28.06.2011 22:18
И как разбра,че е точно момиченце? Още е рано да се каже!
*dontknow*
Еми така и се иска сигурно .
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

Rosko

Не рибката е на 10-15 дни не знам с точност. И не искам да е женска просто и видях долната перка под коремчето  и затова и не се роди толкова малка а

Bolta

На тази възраст няма как да се определи полът на рибката. Така, че колегите по-горе са прави, че не се знае каква е.
Няма значение, че перката и е като на женските риби. Като порасне повече, тази перка се видоизменя, ако рибката е мъжка. ;-)

Nikiengi

Цитат на: Rosko - 29.06.2011 01:30
Не рибката е на 10-15 дни не знам с точност. И не искам да е женска просто и видях долната перка под коремчето  и затова и не се роди толкова малка

Пак ти казвам, че е рано да се определи пола на рибката (не казвам, че няма да е женска). Имам мъжки, които се оформят като такива чак след 6 - 8 седмици, така че не бързай!
:-)

Rosko

колко време трябва още за да я пусна
сега тези дни заминавам и ще сложа малката в родилката защото няма кой да и пуска въздух ,има баба ми но нямам вяра ще забрави и по-добре там не искам да рискувам.

kaliht7

да стане малко по-голяма от устата на по-големите ти рибки  8-)!

salamandar

Колко време им остава на двете рибки докато родят ?

Caxapa

Хелерката ще е първа в надпреварата за раждане. До няколко дена ще е майка. На гупата и трябва поне още седмица но не е мести за да не е стресираш. И не надничай сегиз тогиз към тях  пак заради стреса.

salamandar

:) мерси,днес ги отделих ще се старая да не надзъртам  :-[,пусто любопитство  *JOKINGLY*

Nikiengi

Това за стреса, не съм сигурен че е съвсем истина. Вчера видях, че една молинезия е започнала да ражда в общия аквариум, защото хванах две малки от повърхността и ги преместих в друго аквариумче, но там не мога да сложа женската. Тогава ми хрумна, че кепчето ми е голямо и просто я улових и поставих кепчето с женската на повърхността, така че да не излезе. Тя започна да ражда почти веднага и макар аз да бърках постоянно да вадя малките с една чаша, тя за около 10 мин. роди 42 малки! Е сами си направете заключението. =-O *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*

Caxapa

Ники! И ти да си на зор и ти няма да гледаш стреса за който пиша но по принцип всяко живо същество си иска спокойствие при това "тайнство" раждането!  *DRINK*