• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 16:14

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

red bee shrimps

Започната от crxx, 18.06.2011 19:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Antuni

Чета стана няколко дена и само едно и също дъвчете за тоа субстрат! Моите скариди и камбарелуси ходят в/у коралов пясък размер medium. И всичко върви прекрасно. Важно е правилно да се гледат и както се казва искат си минутата внимание!! Вече при тях им досждат и L183 във 130лтр вода!! ;-)
0899808552

MeTogu

Колега виждал ли си скариди кристал ред?
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Antuni

Методи не съм очаквал подобно изказване от тебе но.... Виждал съм че даже и съм имал както и кристал блек. Както и от зелените и сините неокардини така че ... В момента имам два скаридарника по 130лтр в единия са макробрахиумите а в другия монтесумето с ред черито. Скоро 200лтр за едни от най редките скариди но това ще оставя за обяснение по натам във времето когато съм готов!! Обичам любимците ми да се чувстват охолно затова имам вече 990лтр с Трофеуси а след седмица или две може би още 800лтр с Малавийци!! 2 аквариума по 200лтр имам само за бебета. Само още аквариум за растения нямам но и това ще стане има време!! Ако някой се съмнява има и снимков материал дори на всичко изброено!!
0899808552

MeTogu

Е вярно,кофти се изказах.Нормално е да си виждал такива скаридки.Но в това да ги виждаш и да ги гледаш има огромна разлика.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Aquadream

Цитат на: Antuni - 27.06.2011 01:04
Важно е правилно да се гледат и както се казва искат си минутата внимание!
Ами кристалните червени скариди се гледат правилно с подходящия за целта субстрат и със сигурност не по коралов пясък.
Едно е да ти останат живи за малко време животинките. Друга работа е да отгледаш поколение с висок процент на успеваемост.
Кристалните скариди може да се задържат живи и в чешмяна вода за известно време, но поколение от тях може да се отгледа само по добре изпитана и определена технология. Това е което ДЪВЧЕМ за последните няколко дена.
Ако не те интересува научната страна на тези въпроси си е твой избор, но поне не излагай на показ невежеството си.

crxx

Цитат на: Antuni - 27.06.2011 01:09
Методи не съм очаквал подобно изказване от тебе но.... Виждал съм че даже и съм имал както и кристал блек. Както и от зелените и сините неокардини така че ... В момента имам два скаридарника по 130лтр в единия са макробрахиумите а в другия монтесумето с ред черито. Скоро 200лтр за едни от най редките скариди но това ще оставя за обяснение по натам във времето когато съм готов!! Обичам любимците ми да се чувстват охолно затова имам вече 990лтр с Трофеуси а след седмица или две може би още 800лтр с Малавийци!! 2 аквариума по 200лтр имам само за бебета. Само още аквариум за растения нямам но и това ще стане има време!! Ако някой се съмнява има и снимков материал дори на всичко изброено!!
Добре бре колега , защо се излагаш тука и ни правиш темата сол !!! ДЪВЧЕМ или не това си е наш проблем !!!, ако можеш да дадеш акъл дай, но не ни критикувай за това че хем се интересувам от даден вид животинка и споделям с хората от форума на какво съм се спрял да реализрирам и МОЛЯ за помощ колегите , до сега ако не ти е направило впечатление колегата aquadream е доста вещ в тази насока и колкото и да съм му задавал въпроси,както и на него и на други, но не се изказват по подобен начин, Ти може да разбираш от цихлиди, макробрахиуми, ред чери и т.н. , но аз не те упреквам когато пишеш нещо или ДЪВЧЕШ някоя тема, всеки знае по нещо от акваристиката и всеки би се радвал да научи повече за нея като цяло, както казах искам да изложа снимков материал и обяснение кое как правя в подледствие за да може утрешния ден някой друг да прочете и да намери информация относно вида скариди , така както аз и всеки друг чете темите на хората който като колегата са били така добри да споделят и погмогнат на някой с каквото могат, все пак тук сме за да си помагаме и нищим теми и показваме това което сме сътворили в последствие,не се заяждам и ако съм те обидил извинявай,но аз съм искрено благодарен на хората писали и дали мнение по темата и като цяло , ако искаш дай съвети и ти , но не ни нападай  *privet*
: 26.06.2011г 23:11ч
Цитат на: crxx - 27.06.2011 00:46
ее искаш да ми кажеш че red bee sand е по добър по площ за бактериите от колкото пълнежа на ехайм, в този случаи бих взел два канистъра на sun sun 1000 л/ч за по 64 лв чисто нови , те така и така се продават само с гъба,да взема да ги натъпкам с red bee sand единя да прикрепя към дънен филтър, а другия да си филтрира водата свободно, да му сложа една гъба едропореста за евентуални замърсяваня
колега това дали е възможно или да се ориентирам към техниката на ехайм  *privet*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.rimg.info%2Fa98d53480242205af573b4e53ded2a9d.gif&hash=346eca51c8f3eb37de853ae9c3386bd9e1bf8bb4

Aquadream

Цитат на: crxx - 27.06.2011 02:12
колега това дали е възможно или да се ориентирам към техниката на ехайм  *privet*
Както вече казах ако ще ползваш вътрешен и външен филтър заедно, външния може да е всякакъв. Препоръчвам Ехайм 2224 заради скороста на водния поток. Аз ползвам такива филтри и на двата скаридарника. Те са също и абсолютно безшумни.

crxx

Цитат на: Aquadream - 27.06.2011 02:50
Както вече казах ако ще ползваш вътрешен и външен филтър заедно, външния може да е всякакъв. Препоръчвам Ехайм 2224 заради скороста на водния поток. Аз ползвам такива филтри и на двата скаридарника. Те са също и абсолютно безшумни.
само не разбрах ,да ги пълня ли с ред би санд или да купя , сипоракс , ехайм субстрат про или друг , а и на ехайма скоростта на водния поток ... какво имаш в предвит
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.rimg.info%2Fa98d53480242205af573b4e53ded2a9d.gif&hash=346eca51c8f3eb37de853ae9c3386bd9e1bf8bb4

Antuni

Ще се опитам да събера всичко в няколко изречения без да цитирам. Исках да кажа че не е задължително скаридите да се отглеждат с този субстрат Shirakura Red Bee Sand. И казвам защо:
Защото както и в предния си поуст продължавам да твърдя че не субстрата размножава или ги привежда в супер форма а ПАРАМЕТРИТЕ НА ВОДАТА колеги!! Защото какво е субстрата накрадко: - това са глинени топчета които по твърдение на производителя понижават твърдостта и киселинността на водата, което е много важно за успешното размножаване на скаридите. За развъждане препоръчва вода с параметри KH 0-2 и PН  7. Още пише че не съдържа никакви добавки или торове (както и кораловия ми пясък). Структурата предлага голяма площ за развитието на микроорганизмите (както и кораловия ми пясък). Shirakura Red Bee Sand подпомага биологичната филтрация и гарантира отлични качества на водата. (За биологичното равновесие кораловия пясък задържа доста повече нитрифициращи бактерии поради порестата си структура). Сравненията с кораловия пясък са не за да си сложат всички такъв а просто да споделя че никак не е лош като грунд. И накрая малко пазарски трикове:
-ограничава развитието на водорасли (зависи от осветлението и др.)
-стимулира растежа на мъховете (от осветлението и торовете)
-кристално чиста вода (да ако се сменя често вода и имате качествена филтрация)
-Много естествена визия - черно-кафяв на цвят (според зависи кой какво харесва)

Колега Aquadream не само че си ги гледах доста време но и накрая ги освободих с една единствена жертва!! Вярно поколение не отгледах но и не си го поставих за цел. Съжалявам че по горе се разкриха тайните на прослувутия субстрат който коригира в крайна сметка параметрите на водата.

Колега crxx много силни думи затова че се излагам за което се извинявам ако изглеждам така в твоите очи. Ти си може би по вещ щом си ме преценил така!! Ето дадох ти акъл (както си се изразил). Вече знаеш какво прави субстрата Shirakura Red Bee Sand. Накрая искам да кажа като човек който е гледал такива скариди и като такъв който продава техника от доста време: - пълни си филтрите със сипоракс. (един от най добрите субстрати за биологичното равновесие). И друго се сетих сега да споделя. Тъй като е писано по рано че ще има дънен филтър. Та изпробвано е и ще го кажа простичко (НЕ СЕ ПОЛУЧИ ЖЕЛАНИЯ ЕФЕКТ).  

Дано съм помогнал с някои от насоките които съм дал с цел градивност на темата която следя с интерес. А ако пак съм се изложил извинявам се искрено.
0899808552

Aquadream

Ти тука наприказва толкова много невеж бълвоч, че ще ме принудиш да напиша най-големия пост в историята на този форум, само за да предотвратя последици от побългарените ти идеи.
Този субстрат, както и някои други марки субстрати за кристални скариди е създаден точно за подържане на параметрите на водата, "колега".
Кораловия пясък е източник на повишаване на карбонатната твърдост на водата, а това е в рязко противоречие с развъждането на кристалните скариди.
Освен ако не си ги броил под микроскоп как може да си помислиш да твърдиш, че кораловия пясък имал повече нитрифицираши бактерий. Какъвто и да е пясък не може да бъде подходящ за кристални скариди, защото в пясък се създава много бързо анаеробна среда, поради липса на условия за развитие на бактериални култури.
Както казах. Тука се дискутира развъждането на кристалните скариди а не временното им пребиваване в каквото ти дойде на ума.
Ти и себе си можеш да сложиш за спане в коралов пясък ама спиш в чаршафи или се бъркам.
Аз без да съм ти виждал кристалните скариди знам какво им се е случило. Като генерално правило за условията в които си го поставил да съществуват, не да живеят, загуба на бял цвят. И при първия смъртен случай си се отървал от тях за да не се набуташ с пари.
По въпроса за дънен филтър. Ако не се е получил при теб тогава нямаш никакво право да се изказваш като компетентно лице за кристални скариди, защото цялата теория по развъждането им започва от там.
Въпреки, че не се познаваме лично искам да те помоля една малка услуга. Моля те на колене, махни се от тази тема. Тука има хора дето искат да научат нещо а ти в случая не помагаш ами досаждаш. :-!

tonino

27.06.2011 13:59 #55 Last Edit: 20.02.2018 01:11 by tonino
...

Aquadream

Цитат на: tonino - 27.06.2011 13:59
Ето и нагледен материал:http://www.aquanet.tv/Video/230-die-garnelenfabrik-350000-garnelen-in-1000-aquarien.Всеки сам да си прави изводите.

Тъй я. Като гледам колко коралов пясък има в тези аквариуми чак срам ме хваща, че още нищо не съм разбрал. *dontknow*
Интересно е как съм единствен в България успешен в развъждането на кристал ред, но ще се намерят някои други "експерти" да се изръсят без нищо да са постигнали. Такива хора дето се наричат колеги правят споделянето на опит много неприятно преживяване.
Благодаря за Денерле филма. Изгледах го на английски и научих нещо ново и аз от там.

tonino

27.06.2011 15:26 #57 Last Edit: 20.02.2018 01:10 by tonino
...

Antuni

Ами ето малко снимки и приключвам с темата!! Малко е лошо качеството но толкова може сапунерката!! Субстрата е Китайски Коралов пясък за скариди!! ;-)
Кристалите бяха в този аквариум един месец почти!!

Ето и една темичка в която се използва отново коралов пясък Large. Използва се и обратна осмоза ясно защо както и Shirakura minerals.

http://little-endler.blogspot.com/2011/05/sulawesi-shrimp-fever-again.html
0899808552

dok70

Antuni, без извинявай ама ставаш нахален!
Не сапунерката, ами всичко показано на снимките е некачествено. Със същия успех мога да ги моря бавно и в кофа с вода.
Цитат на: Aquadream - 27.06.2011 11:54
Аз без да съм ти виждал кристалните скариди знам какво им се е случило. Като генерално правило за условията в които си го поставил да съществуват, не да живеят, загуба на бял цвят.
Човека ти го казва, ти го потвърждаваш със снимки... *dontknow*
Не мога да се начудя, защо когато някой споделя натрупан с години опит, се явява друг дето омазва темата?!?
Това убива желанието на знаещите да споделят опит във форума!
Винаги се намира някой за "капак".  :duvar:
Аз лично не се занимавам със скариди, но следя темата с интерес, по-точно следях, понеже Antuni я оака!
*bg*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Similar topics (1)

27237

Започната от crxx

Публикации: 19
Прегледи: 8565