• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 18:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с зелени налепчета по стъклата

Започната от Kidrauhl, 26.06.2011 13:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Kidrauhl

Моят проблем е, че когато водата стои окло 3 седмици до месец след като съм почистила аквариума се появяват едни зелени (предполагам водорасли) неща по стъклата камъните и грунда и картинката става ужасна. Всичко това се маха след като изпразня целия аквариум (80 литра) и почистя грунда обстойно, както и камъните, а стъклата ги истърквам. Както можете да предположите е доста досадно, затова въпроса ми е има ли някакъв препарат или нещо, което може да предотврати появата наа тези неща?

П.С.: Снимка в момента не мога да дам, тъй като аквариума го изчистих вчера : ) :)

Caxapa

Зелените водорасли-налепа по камъните-грунда, стъклата  и всичко друго из аквариума се дължи на дълъг светоден . Лампите  с които осветявте аквариума работят повече от необходимото.  Освен това  ме съмнява да не би да има пряко осветяване от дневна светлина през близък прозорец .  Филтрацията също е от значение, литраж на аквариума, риби и растения какви има..
Дай подробно описание на аквариума, техниката и обитателите му.
Къде е разположен спрямо прозорците на помещението?

Nikiengi

Има форма за попълване при проблеми в аквариума! Прочети я, попълни я и тогава можеш да очакваш компетентен отговор. Има много колеги тук, които могат много да ти помогнат с правилната информация, но изводите си ги направи сама, така ще е най-добре. А също има и много описано по статиите на форума, от там дори и сама можеш да направиш правилните заключения! Успех!
:-) :-) :-)