• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 09:56

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kaliht7

моята гупа е раждала в продължение на 19 часа и роди около 40 .Започна в 18 часа(и роди 3 ) но когато всички се прибрахме стана лудница и явно се е уплашила,та и на сутринта не беше родили ,но когато всички излезнаха към 9 е започнала да ражда и 12ч. 40 рибета та и може би повече защото родилката не е една от най-сигурните

Rosko

не знам вие ме убихте всички били бременни тая не ще да ражда  ,ама си седи в родилката и ся си гледам 1 бебок само. И на тея трите корема не е голям само на 1 е малко по-голям ама не като на тази в родилката,впрочем  на нея не и е черно отзад а розово а на тея е черно незнам вече  :buff: :-D

paolo6481

Щом ти казвам че на последната снимка има 3 бременни женски значи е така.Не е моя вината че са още в начален стадий и има доста време до раждането.А относно тази в родилката-най вероятно е да изяла абсолютно всичко което е родила.Затова е издута все още.Те малките като се родят и тръгват нагоре за да поемат въздух.И майката явно тогава ги яде.В този случай родилката е повече вредна отколкото полезна.Аз държа около 15 майки и толкова татковци в 2 акварима по 75литра с много плуваща растителност и не използвам никакви родилки.Само всеки ден гледам внимателно за малки и ако има ги отделям в друг аквариум.От началото на Юни до днес съм отделил 150 малки гупи.Сигурно и при мен изяждат някои но все пак голям процент от тях оцеляват криейки се в растенията.Поздрави и успех с гупите!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Harry1976

Цитат на: Rosko - 20.06.2011 02:09
не знам вие ме убихте всички били бременни тая не ще да ражда  ,ама си седи в родилката и ся си гледам 1 бебок само. И на тея трите корема не е голям само на 1 е малко по-голям ама не като на тази в родилката,впрочем  на нея не и е черно отзад а розово а на тея е черно незнам вече  :buff: :-D

Приятел, не ми ли получи личното съобщение? :)
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Bolta

*offtopic
Цитат на: Harry1976 - 20.06.2011 02:42
Приятел, не ми ли получи личното съобщение? :)
Не е приятел, а приятелка.... т.е. колежка.  :-)
Принципно доста от новите членове не си преглеждат личните.

Rosko

да видях съобщението но ми се струва малко сложно и доста занимавка не знам

ivailo666

Умря ми бремената риба ИЗКАРАХ И малките риби които са в малки топченца възможно ли е да се доразвият пак в водата?

Асен Евгениев

Не е нужно за едно и също нещо да питаш в няколко теми и десетки ЛС.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Rosko

Бременната рибка която роди не ражда повече ама си седи дебела да я махам ли вече от родилката

MeTogu

Ако е минал повече от ден,наистина няма да има повече мъници и може върнеш при мъжкия.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Victoria_-_GG

Здравейте!! Преди десетина дни си купих две гупи, мъжка и женска. Женската май е бременна, има черно петно, закръглена е, но не знам кога ще ражда и кога трябва да я отделя в родилката.Ще прикача снимки ако може и да ми кажете родилката става ли: :popcorn:

Nikiengi

Според мен и е рано, трябва поне да минат 2 седмици и тогава! :-)

kaliht7

Rosko

да ви питам на тая дето роди има черни точици отзад на дупето седи вече 4-5 дни но нищо и я пуснах при останалите .

ivailo666

Има ли време още за да роди? 

това петно където се вижда червено е много черно.
: 23.06.2011г 19:07ч
Може ли отговор?  *HELP* *HELP* *HELP*