• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 15:29

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Как да различим коя е мъжка и коя женска.

Започната от Мартин, 05.06.2004 00:34

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Bolta

Цитат на: boxko - 05.06.2011 22:36
Това е Коридорас. От кой вид коридорас обаче...  *dontknow*
Най-вероятно, колегата (колежката) пита, какъв пол са рибите! Все пак, темата е такава.

MeTogu

Значи отговора е женски.Но паоло не е виждал такива риби,та му пояснявах.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

cwetty13

iko

kaliht7

А все пак Шлаерният мъжкар възможно ли е да оплоди женска??

Nikiengi

kaliht7

Питам,защото в аквариума от както съм го започнал имам само един мъжки хелер (имали разлика между Шлаерния и воалния???),а пък като си взимах рибка (женска)хелерка гледах да не бременна (да няма бяло на дупето),А тя преди 3 дни роди в общия аквариум!За мен беше изненада че рибките не се крият в растенията,а се крият между камъните и  дори се завираха навътре в камъните!Все пак  спасих 2 и двете за живи здрави

Desmoria

Цитат на: Caxapa - 30.04.2011 12:50
Тази рибка с дългите шипове под корема и на опашката е мъжкар но (мое мнение) не върши работа по оплождането. Последната е мъжка която е обикновена форма(не е шлаерна) и става. Имаш и женска пак обиновена. За шлаерни се взема женска такава и обикновен мъжки. Шлаерния мъжкар не може да си повдигне гоноподия-шипчето така бързо и да достигне женската за да е оплоди. Те са само за красота.

Напълно съм съгласна със Сахара, моите наблюдения също го потвърждават.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Nikiengi

Не знам кои как ги наричаш, но този от снимката няма да ти свърши работа. Аналния му плавник не трябва да е толкова дълъг  :-D. Има други, напр. високоплавни, които също са красиви но и вършат работа! Поразтърси се малко и ще намериш.

MeTogu

Цитат на: TOXIC - 14.06.2011 13:30
Напълно съм съгласна със Сахара, моите наблюдения също го потвърждават.
По въпроса може доста да се поспори.Аз имам доста лирохелери който си вършат перфектно работата.Всяка рибка си е индивидуална.Има много който не вършат но има такива който се справят чудесно.Аз имам само лирохелери за оплождане,с изключение на черните където имам и обикновенни.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

kaliht7

Хммммммм.........Значи рибката е била бременна още в магазина в най-началния стадий!Благодаря за отговорите !!ПОЗДРАВИ!!!!!!!!! :-) :-) :-) :-) :-)

Luton

Колеги идея, какъв пол са скаларите? Мерси!

Nikiengi

Според мен двата са мъжки, но при скалариите не е толкова лесно да се определи!
*dontknow* Нека и другите да си кажат мнението.

wwladoo

Моето мнение е също и двете скаларии са мъжки,в конкретният случай си личи,иначе са хубави трицветни екземпляри,не си личи при някои мъжкари,които нямат на пръв поглед ясни полови белези, а и има случаи в които две женски жаргонно ,,лизбийки,, :-D хвърлят хайвер в който случай едната имитира мъжки!!!
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

kaliht7

много странно се случва в моят аквариум !!!!От известно време забелязах ,че на Женската ми молинезия аналният  й плавник става остричък и на  върха беличък.Та въпросът ми е жъзможно ли е да се превръща в мъжки????????(аз лично незнам за такова нещо но ..............)

Similar topics (5)

56779

Публикации: 1
Прегледи: 3422

54747

Публикации: 7
Прегледи: 4651

5484

Публикации: 810
Прегледи: 359391

51452

Публикации: 5