• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 06:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rosko

да знам че не е играчка аз просто си чакам в момента е в родилка да остане ли там и кога ще роди
: 16.06.2011г 20:08ч
Да знаете погледнах внимателно рибката ,извадих я от родилката и видях ясно че отзад е червена и че има някакви черни малки точици това рибките ли са които в момента се оформят или не.

kaliht7

Да не те заблуждавам,но то това може да са очитЕ на рибки(това означава че скоро ще роди)НО НЕКА ДРУГИТЕ ДА КАЖАТ ДА ЛИ Е ВЯРНО ТОВА!!!!!

NO CARRIER

Цитат на: Caxapa - 16.06.2011 22:03
Малко и е рано на рибката ти да ражда.  Червеното което виждаш хайвер който все още не се е превърнал в малки рибки. Като стане това ще потъмнее още коремчето на рибата ти. Имай търпение все пак. Това не е играчка на която да навиеш пружината и да започне да подскача или каквото да е там.

Това е вярното. :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Rosko

добре след колко дни  да е сложа в родилката

Rosko

сега видях 1 само нея може би другите са ги изяли. Дали ще роди още,още и е голям корема

Асен Евгениев

Цитат на: NO CARRIER - 17.06.2011 12:12
Това е вярното. :)
Сахара отговаря на Ивайло, който трябва да почака, а на Rosko гупата ще се пръсне по шевовете. Казахме
му да я отделя, ама той се обърка от отговорите, предназначени за колегата. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Rosko

ще ражда ли още или не още е дебела ама не е родила от 5 часа вече не знам и да ви кажа аз не сам той а тя                           ето моя единствен рибчо на име Ози

Nikiengi

Ок Rosko - е, по някога във форума стават грешки и за да ни помогнеш да не бъркаме просто уточни във профила си пола, пък може и една снимка да сложиш. Та на въпроса, гупичките раждат в зависимост от големината си от 15-20 до към 60 броя малки, но за целта ти трябва да им осигуриш поне малко условия - да речем 10 л. аквариумче и малко растения за укритие (било то плаващи или да речем мъх една топка). При мен освен в плаващите растения се крият и зад гъбата на филтъра. Това се прави за да не ги изяде майката. Не казвам, че задължително ги е изяла, може да е спряла да ражда заради лошите условия, но има голяма вероятност да се е случило точно това в това бурканче. Може и да по прочетеш малко статиите във форума (ако разбира се не си го направила)! Успех следващия път! *THUMBS UP*

Rosko

значи тя роди в общия аквариум,имам родилка ама ми казаха че нямала да ражда скоро и затва не беше вътре в общия,а малката я намерих до родилката се беше скрила и с 1чаша я хванах и я преместих в 2 литровия боркан
: 18.06.2011г 19:07ч
ето я                                                   

Nikiengi

Добре, пусни малко въздух вътре, нищо, че е една рибка!
*THUMBS UP*

Rosko

аз и пускам на малката рибка за днес  4 пъти и пуснах.А по въпроса дали ще ражда още

Асен Евгениев

Цитат на: Rosko - 18.06.2011 21:09
аз не сам той а тя 
Сори!

Гупата трябва още да ражда, но в тия малки родилки са в стрес. Аз отдавна
съм ги изхвърлил, използвам 8-10 литрови аквариумчета. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Rosko

Кажете какво да правя кога ще роди мама гупа .Малкото е добре често му пускам помпата има 3 камъчета ама не съм я видяла да яде.
: 19.06.2011г 12:12ч
кажете дали тази  е бременна нали  не за да знам      и кажете от тези 3 женски това са ми всичките женски дали някоя е бременна

paolo6481

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

stilista

Цитат на: Rosko - 19.06.2011 15:26
Кажете какво да правя кога ще роди мама гупа .
Много ми е забавно как врачувате кога ще родят рибките ,щото навремето доктора гледа жената на видеозон и пак не позна датата,,,,,мушморока се пръкна 2 седмици по рано  :-D
........
Колега,никой не може с точност да ти каже кога точно ще се пръкнат мъниците ,затова я отдели в родилка и чакай търпеливо.
След няколко раждания на рибките ще им свикнеш дотолкова че ще ги отделяш 1-2 дена по-рано в родилката  *THUMBS UP*
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.