• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 19:41

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Re: 660 литровата ми система

Започната от изгубеният рай, 17.06.2011 21:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

изгубеният рай

Колега и за най големите лаици е ясно че цитата публикуван от теб и това което пишеш е противоречиво и не е по писаните правила...естественно че е твоя работа какво ще си правиш парите, и както и ти пренебрегвайки  писанията се оправяш със съвети от други така и останалите колеги имат право на това,а работа на търговците е да се съобразяват със възможностите на клиентите си, и със опита който имат да им помогнат ако могат.
Сещам се за един колега дето продава такива незахранени и неаклиматизирни риби(не защото е несериозен,просто още не е наясно)но се сещам и за това как повечето колеги пазаруват от него щото било по евтино или пък имал по голямо разнообразие...и после нямало избор в магазините в БГ. че как да има като не си давате парите там ,а за да спестите някой лев купувате евтини или пък по екзотични риби дето не се знае колко ще ги бъде.А не ви ли идва наум че ако си оставите перите в магазин следващия път и по следващия....ще има и по евтини и по екзотични....а навсичкото отгоре и аклиматизирани....
Така че си направете изводите.
END!!!

svetlxo

Не искам да спамя темата на колегата, но това не мога да го премълча.
Едно клоунче струва в нормалните страни 5-6 евро, а тук в магазините под 45-50 лв. цена не съм видял. То бива доставка, хранене, рискове, печалба, ама малко прекаляват.
Ще купувам от магазините тук когато имат нормални цени. До тогава ще търся други начини и само в краен случай ще стигна до магазина. Предлагаш да плащаме четворно с надеждата утре да паднат цените??? Не, благодаря.
Като имат нормални, тогава ще има стана сериозен клиент. До тогава ще продават гупи и хелери.

изгубеният рай

Цитат на: svetlxo - 17.06.2011 22:05
Не искам да спамя темата на колегата, но това не мога да го премълча.
Едно клоунче струва в нормалните страни 5-6 евро, а тук в магазините под 45-50 лв. цена не съм видял. То бива доставка, хранене, рискове, печалба, ама малко прекаляват.
Ще купувам от магазините тук когато имат нормални цени. До тогава ще търся други начини и само в краен случай ще стигна до магазина. Предлагаш да плащаме четворно с надеждата утре да паднат цените??? Не, благодаря.
Като имат нормални, тогава ще има стана сериозен клиент. До тогава ще продават гупи и хелери.

Ами и аз неискам да спамя ама немога да отмина това....първо от нормалните страни сме твърде далеч по политически причини не по акваристични
второ сещам се поне за още едно място(магазин) освен при мен където гореспоменатите клоуни и то адаптирани са по 30-35лв...не си се информирал правилно колега.
END!!!

M_I_T_A_K_A

А аз знам за магазин в България (няма да казвам кой е магазина в темата) с крайни клиентси цени за клоуните 24 лева. На ростратусите 45-50 лева. На голяма част от анемоните цени под 100 лева и пясъчни по 20 и няколко 30 лева. Дамсели пак по 20 и няколко лева. Тръбни червеи по под 20 лева. Значи може.
Относно въпросния колека вече ги аклиматизира рибите и ги захранва на цената която е от офертата му и не се оскъпяват когато проядът.

Извинявам се за спама Камене ама знам, че на мен ще ми простиш :)
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

камен чочев

Прощавам  :-) , но моля модератора да разчисти!

изгубеният рай

Да те открехна малко колега въпосният магазин поддържа тези цени не защото сте се разкупували кой знае колко от там а защото има капитал от дуго място и на собственника му е тръпка да си влага парите в акваристика....тъй че не неможе.
А за другия колега ....ти лично си ми споделял отрицателни отзиви...но ще поживеем ще видим.
END!!!

камен чочев

А по въпроса за цените:
http://www.liveaquaria.com/product/aquarium-fish-supplies.cfm?c=15
http://www.bluezooaquatics.com/products.asp?did=1
Евтините риби там са по-евтини, но скъпите са доста по-скъпи, от колкото тук.

BOJO

Цитат на: изгубеният рай - 17.06.2011 23:04
Да те открехна малко колега въпосният магазин поддържа тези цени не защото сте се разкупували кой знае колко от там а защото има капитал от дуго място и на собственника му е тръпка да си влага парите в акваристика....тъй че не неможе.
А за другия колега ....ти лично си ми споделял отрицателни отзиви...но ще поживеем ще видим.

Темата на колегата е за аквариума му, не за твоята видно успешна конкуренция и за търговийката ти .

haans

и съответно тези двата саита които си посочил не доставят до БГ,нали! :'(

изгубеният рай

Цитат на: BOJO - 18.06.2011 07:05
Темата на колегата е за аквариума му, не за твоята видно успешна конкуренция и за търговийката ти .

ами те и други са писали не по темата ама ти за тях нищо не казваш...явно на някой пищещи тук и там проблема съвсем не им е акваристичен
END!!!

камен чочев

Цитат на: haans - 18.06.2011 07:09
и съответно тези двата саита които си посочил не доставят до БГ,нали! :'(
Не разбира се. Американски сайтове са, на магазини. С опит.

elblanko

Цитат на: изгубеният рай - 18.06.2011 08:54
ами те и други са писали не по темата ама ти за тях нищо не казваш...явно на някой пищещи тук и там проблема съвсем не им е акваристичен
И други са писали извън темата, но ти си единствената която си прави реклама на магазинчето в нея.  ;-)
Рекламата е хубаво нещо, но не когато е натрапчива.
Да знаеш че повечето хора тук не ядът доматите с колците, и виждат много добре какво се опитваш да направиш.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

изгубеният рай

Айде още един със неакваристични проблеми :-Dда не би да казваш че за да не си помисли някй че си правя реклама на магазинчето трябва да търпя обидите на "компетентни"колеги.... *NO*да ама не
END!!!

elblanko

Цитат на: изгубеният рай - 18.06.2011 11:06
Айде още един със неакваристични проблеми :-Dда не би да казваш че за да не си помисли някй че си правя реклама на магазинчето трябва да търпя обидите на "компетентни"колеги.... *NO*да ама не
Тя твоята ''компетентност'' е прословута, всички знаем как даваш задна като нещата опрат до дела, така че не се изхвърляй чак толкова с компетентността си.
В темата на колегата и в оная с чешмяната вода е заприличало на реклама на веес телешооп, много продуктово позициониране много нещо.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

изгубеният рай

Ква задна кви дела....колега намери си жена(знаех аз че си имаш неакваристични проблеми)
Пък като си решил че си правя реклама.....ами направиси и ти...упс...май няма какво ...освен да рекламираш прословутата си простотия която е известна на всички...
END!!!