• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Какво е това чудо на златната рибка

Започната от ob5erver, 12.05.2009 21:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ob5erver

Здравейте,
От 2 дни златната ми рибка не се чуства добре, завира се по тъмни места и лежи на дъното. Днес забелязах, че от опашката и расте някакво странно нещо. Помогнете да сложа диагнозата, изчетох форума, но за подобно нещо нищо не намерих...

Лора

За първи път виждам подобно нещо.
Само да попитам тези точки по тялотой от водата ли са или стои посипана като със сол. Ако е второто има още един проблем.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

chepik

Май си прескочил като си чел.

Мисля, че е това но нека и някой по специалист да си каже мнението.

Според мен е гъбична инфекция Saprolegnia.
http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=152&vid=3

ob5erver

Белите точки са балончета във водата, понеже сега я налях. По рибата няма нищо друго нередно освен това нещо което израстна за 2 дни и е като някакво разстение. Всички други съкилийници на рибката са добре и нямат такива неща.

Emsi

Радвай се поне, че имаш все някоя все още здрава риба, с това отношение, как може да сложиш рибата в сега налята вода  :karamse:
*FAQ*

ivailo7406

Сапролегниоза (Мъх). Гъбичка Achlia, Aphanomyces, Saprolegnia.
Воален налеп . Напада носното отверстие, хрилете. Предпочита отслабени организми.
избирай ти с какво ще я лекуваш............................   Сулфодиазин 100-250 мг/л,........     хинин, .....................атебрин 1г/100л вода,   ............    коларгол 0,1 мг/л за 20 мин от разтвор 1/100000,  ..........        15%-тен водороден прекис 1г/л, сол 10-15 г/л за 15 мин, .....................риванол 1 мг/л за денонощие, ........................метиленово синьо 50 мг/л за 12 часа,..........................озониране,......... Ултравиолетова светлина, ..................... малахитово зелен оксалат 0,15 мг/л
ТОВА СЪЩО МОЖЕШ ДА ПОЛЗВАШ
Трипафлавин 0,5-1г. на 100л. вода продължително изкъпване.
Формалин 40%р-р 1мл. на 5л. вода изкъпване за 20-40мин.
.

bobi1633

Ооооо приятелю :-(,водата трябва да е престояла поне два дни,аз лично исползвам 11 литрови шишета,и трябва да уставяш капачката отворена за да може тея вредни газове да могат да излизат.Много е важно и ако има нужда да притопляш водата не трябва когато я наливаш да се получава ряска смяна на температурата на водата,допостимо е градус,два!!!А това на рибката ти не ми прилича на балончета а на доста често срещаната болест,при която се появяват същите бели точки(петна),не е лошо да попрочетеш из сайта за нея :-) :-) :-)

Similar topics (5)

6775

Отговори: 7
Прегледи: 43127

20407

Отговори: 4
Прегледи: 9066

28930

Започната от avrora

Отговори: 2
Прегледи: 7320

38146