• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.06.2025 16:41

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

първата ви рибка!

Започната от niki033, 20.08.2005 15:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

N.Nobs

Цитат на: "aqua"
В някои части на центъра на София имат достъп до т.н. Витошки тръбопровод и получават по-мека и по-малко хлорирана вода. Тя е същата, която идва от Бояна.

Това е идеята-"по-мека' :idea: По-мека от искърската (която е 2-3 градуса) в никакъв случай не значи твърда :!:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Жоро

Както повечето и аз започнах с гупи и хелери купени от цветарския магазин в подлеза на бул.България и бул.Емил Марков преди около 20 г.
Тази мания за отглеждане на рибки продължава да ме държи и до днес или както казват  "'Умиране има отърване няма''!  [/b]

Silver Shark

на мене ми беше плата
Една реч излежда по-умна, ако след нея сложиш името на известен учен
Алберт Айнщайн

Асен Евгениев

Стара тема, но актуална, имайки в предвид новите 9 500 членове от септември 2005 г.
до сега. :-) При мен началото е класиката в жанра - гупи в трилитрови буркани преди 34 г. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

deadline78

Моите бяха 3 чифта гупи,хелери,плати  :-D.Най чистото хоби което някога е съществувало.

Mirobg

При мен явно нещата вървят наобратно. На 8_години майка ми ми взе 2 скаларий като ходихме до Русе.
: 11.06.2011г 13:01ч
А сега слабост ми са гупите.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

kaliht7

две гупи и едно хелерчев буркан  преди 4г.

lexmaul

На мене бета и 2 молинезии миналото лято  :-D

mejdupraznika

40 литров аквариум, гупи, хелери, златни риби, телескопи   и 2 калихта за капак.  m/

Ribarche

Цитат на: akapulko - 10.06.2011 23:59
Стара тема, но актуална, имайки в предвид новите 9 500 членове от септември 2005 г.
до сега. :-) При мен началото е класиката в жанра - гупи в трилитрови буркани преди 34 г. *DRINK*
:-D Aз съм имал по-добър старт моя буркан беше 6 литров  пак с гупи  *DRINK*  *ROFL*

dok70

Цитат на: akapulko - 10.06.2011 23:59
При мен началото е класиката в жанра - гупи в трилитрови буркани преди 34 г. *DRINK*
И аз от класиката, преди малко повече години. :-P
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

JivkaGK

Първите ми рибки бяха няколко шарени и една червена. :-D Толкова си спомням, сестра ми им миеше буркана, докато те седяха в друг, т.е. вадиш рибите миеш буркана, като за компот и прибираш обратно рибите. Имаха си имена ... ама много изчазваха  :-[. Червената остана най-дълго. Останах с впечатлението, че гледането на риби е като черна магия забулено в мистерия  *JOKINGLY*.
Вторите ми риби са записани тук във форума. :) Третите вече родиха, явно ще живеят.
Много ми харесват: не късат, не цапат, не се катерят по масата, не правят бели ...
Гупите много ми харесват като танцуват, приличат на паунчета.   *DRINK*

ceko

Първите ми риби  :-D гупи ,черна молинезия през далечната 86 г.,понеже имаше режим на тока още първата седмица ги сварих с брързовар  :-|.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs27.postimg.org%2Fub3yubpcf%2Fuk_GRe_He.gif&hash=fab23b0277348359ae200ce5eefc4c477c5a3876

didoman

Като съм се родил сме имали 2 аквариума - един 20 литров с 2 златни рибки вътре и един 30 литров в хола с хелери и гупи (класиката в жанра  :-D). Като бях на 6 умряха и последните оцелели (или поне майка ми и баща ми така ми казаха). Преди 6 години те ми подариха 2 златни и оттам се запалих отново.
Един от бедните студенти :)

Nikiengi

2 бр. мренки, хванати от реката с гумен ботуш в 3 литров буркан с пясък и растения пак от реката преди 37 г. :-D :-D :-D

Similar topics (5)

33732

Публикации: 3
Прегледи: 2841

49285

Публикации: 5
Прегледи: 4369

48873

Публикации: 2
Прегледи: 1456

14172

Публикации: 16