• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 09:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kaliht7

дай снимки  :-) :-)
: 22.05.2011г 07:07ч
Моята молинезия вече се укроти :-) :-) :-)

a4o1000

Можете ли да ми кажете дали са бременни хелерите и молинезиите защото ми изглеждат доста бухнали в коремите и ако мислите че са бременни можете ли да ми кажете коя рибка да отделя първа в родилката ... иии може ли в една родилка да има няколко риби ?    
Благодаря Предварително !

a4o1000

Мисля че четири от рибите ми са бременни но не знам коя да очаквам да ми роди първа .. Ако може да ми кажете коя да отделя първа ще съм Ви много благодарен !
[/img]

eminem_999

жълтата или черната молинеза отдели първо според мен другите две им е още много рано  *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2F4sx5mm7j1%2FIMG_28391.jpg&hash=d95a09abb94c6cd128dc51ec8847804c61a60364       https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs16.postimg.org%2Faavn5iowx%2FIMG_2888.jpg&hash=ff30df3675e832d703057601c218c1be37dc21ff

a4o1000

Благодаря ти много аз преди да ми отговориш бях отделил жълтата но проблема е там че родилката ми е самоделна и не е голяма проблем ли е ако сложа и двете рибки едновременно да са там ?  И ако можете да ми кажете поне горе долу кога да очаквам бебчета  *privet*

kaliht7

Ако не си ги бил нахранил скоро.......мисля че черната молинезията скоро ще роди,а и трябва да й е беличко дупето

a4o1000

Цитат на: kaliht7 - 28.05.2011 15:15
Ако не си ги бил нахранил скоро.......мисля че черната молинезията скоро ще роди,а и трябва да й е беличко дупето

Не знам но откакто съм качил снимките са в родилки но все още няма нищо ...

kaliht7

За да не те обърквам потърси мнението и на другите

gotiniq

Здравейте, искам да попитам, имах подозрения за скорощно раждане на моята гупичка, и както и предположих вчера я сложихв  родилката - сутринта нямаше нищо, но днес по обед е родила 5 палавника и въпроса ми е следния, тъй като рибката си стои все още подута, черното петно отзад няма вид да е намаляло, има ли вариант да е в бременна пауза, минали са около 5-6 часа от раждането на мъниците.И възможно ли е светлината от лампата и присъствието на човек в стаята да я притеснява и за това да се стиска и да не ражда, тъй като от както съм се прибрал съм при нея и съм и светнал лампата и я наблюдавам - страдат ли рибите от срам и притеснение по време на раждане ? ? За по обедително предположение прилагам и фотос който е правен преди минути.

JivkaGK

а тази рибка ? гупата се има предвид. Реших, че като има повече риби, че им е по-добре.

MeTogu

Ако не е хранена преди да е снимана е на път,може да роди до 3-5 дена.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

JivkaGK

Как изглеждат малките рибки, в книгите пише, че начинаещия не може да ги различи. Дори имало случай, да не ги забелязва.

MeTogu

Много миниатюрни копия на родителите си.По 3-4 мм се раждат.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Caxapa

Да допълня само колегата Методи. Новородените са миниатюрни копия на родителите  и нямат окраска. Бели-прозрачни с тъмни и големи очи са бебетата.. А ако се разтърсиш из Гугъл ще откриеш снимки на новородени гупи, хелери, молинезии и други рибки. Гупата ти може да роди и по-късно от дните определени от колегата Методи.  Снимката не е много добра но има  МИНИМУМ седмица до нормално раждане .  Не е препоръчително да се предизвиква преждевременно заради  последствията  от здравословното състояние на преждевремените родени.

Асен Евгениев

Цитат на: JivkaGK - 03.06.2011 22:02
Как изглеждат малките рибки, в книгите пише, че начинаещия не може да ги различи. Дори имало случай, да не ги забелязва.
Ето ти едно новородено. :-)
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!