• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 18:39

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MeTogu

Ако умре мъжкия и някоя от женските може да стане мъжка за да продължи вида.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Vivera

Здравей те,
Ще ви питам за мойте гупи.
Имам някакви познания за тях защото в нас има декоративни рибки от самото ми раждане и преди 5 6 години започнах да се занимавам само аз.
И така , искам да ми кажете по кои фактори мога да разбера дали  гупата ми е бременна със сигурност!?!?!? благодаря предвaрително :)

MeTogu

Надут корем.Побеляло дупе.Спотайва се в растенията и седи на едно място близо до повърхноста или дъното.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

soma

При хелерите точно така се получи.Умря мъжката,след около4 месеца си купих мъжки,но като се вгледах по-добре установих,че едната женска вече има мъжки белези(междудругото хелерите ми са на около 1 год.)неможе преди да съм обуркал пола,затова се зачудих толкова реших да попитам? :duvar:

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Daskala

При мен ситуацията е следната- преди месец си купих 3 женски гупи и 1 мъжки;за 1-2 дена едната ми хелерка роди,1та ми молинезия и 3те гупи! Видях се в чудо! В момента имам един 20 литров аквариум само с стотина малчугана.Безда еогледам съм оставил 2-3 малки гури в големия аквариум! Сега тия дето са в големия ми изглеждат по големи от останалите,а големите сякаш ги приемат все едно ги е имало цяла година! Големити ги храняпо 7-8 пъти по малко на ден за да изяждат всичко! Вече като се доближа до аквариума и всички се събират до стъклото,а при други бягат.

Caxapa

Даскале! Какъв въпрос задаваш, или на кого поясняваш какво правиш с рибките си? Има други теми където показваме аквариумите си, рибките си и даваме пояснения как ги храним и с какво оборудване сме.

Асен Евгениев

Цитат на: Daskala - 22.05.2011 08:07
Големити ги храняпо 7-8 пъти по малко на ден
За общия аквариум ли говориш?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Angel

Здравейте.Аз имам малък проблем с мойте молинезии.Раждат си нормално Но малките като станат на месец два започват да умират едно по едно.Защо може да се получава това. *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow*

Bolta

Angel, опиши съда, в който ги гледаш и по колко вода сменяш, и през колко време?

Angel

Оставям си ги в общия аквариум възрастните са си наред но малките умисат.Бащами се е занимавал 10години с развъждане на рибки но до сега небил виждал такова нещо и нямал представа защо може да се получава така.Ако можеш да ми кажеш ще сум ти много благодарен *privet* *privet* *privet*

Daskala

не задавам въпрос, а защитавам тезата на Миряна ,че ако са хранени добре големите рибки не посягат да хапват малките :-D
: 23.05.2011г 02:02ч
akapulko , за големия говорех . Сутрин,когато отида на работа докато пия кафе някъде около 30 мин ; през 5 мин им давам 1во - дафнии,после витамини и накроя чернодробна.  Вечерта пак така преди да си отида .

Bolta

Цитат на: Angel - 23.05.2011 03:33
Оставям си ги в общия аквариум възрастните са си наред но малките умисат.Бащами се е занимавал 10години с развъждане на рибки но до сега небил виждал такова нещо и нямал представа защо може да се получава така.Ако можеш да ми кажеш ще сум ти много благодарен *privet* *privet* *privet*
Ами, по-нагоре ти казах да опишеш някои неща свързани с аквариума, но ти не го направи.
Няма как, да ти отговори човек. Причини, колкото искаш. Ако сменяш рядко вода и аквариумът е пренаселен, може да е амонячно натравяне.
След като има масов мор, е редно да направиш тестове на водата.
Малките рибки нямат тази издръжливост, както възрастните риби.

ПП: Това ли ти е общия аквариум? 340 литра?:
Цитат на: Angel - 17.05.2011 00:54
Здравейте.Имам 340л. аквариум но незнам какво да сложа в него.

Slavov

Гупите ми седят само на повърхността, на какво се дължи ?

АМАЗОН

Липса на кислород най-вероятно.
Смени 30-40% от водата и аерирай.