• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.06.2025 15:01

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумите на Bolta

Започната от Bolta, 01.03.2010 16:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bolta

Да отразя новостите при мен! :-)
Имам ново поколение от Анциструси. Вчера ги изкарах от амфората, а докато махна и таткото....беше голяма борба. Гледам, че жълтъчното им мехурче е изчерпано и ще започвам захранването им. Ето част от малките: :-)

Скалариите, отново хвърлиха хайвер! Пак успях да направя клипче на процеса, макар и не много детайлно. :-)

Caxapa

*BRAVO* за новото попълнение! Но  как си научи скалариите да хвърлят хайвер на тези пласмаси? И какво точно представляват? Дай малко повече подробности около това, че  скоро ще остана без листа на анубиаса.

Bolta

Тази пластмаса я изрязах от някакъв капак за кофа. Хареса ми, че е с хубав зелен цвят и реших, че ще свърши работа. Захванал съм я с вакуумчета за стъклото.
Предния път хвърлиха на едно листо от Микрозорум, та и аз като теб го бях отрязал.  :-)
Иначе пластмасата съм я слагал и друг път, но явно не са били готови да хвърлят тогава и нямах успех. Сега за пръв път хвърлят на нея. Веднага я харесаха, като я сложих и започнаха да я почистват.
Недостатък ми се вижда само, че съм я отрязъл с малка площ. На дължина е добре, но не и на ширина, ама явно и така върши работа. :-)
Ето тук я почистваха и успяха да прогонят даже 8см. женски Анциструс:

Bolta

Нищо не стана с последния хайвер на Скалариите, на втория ден от хвърлянето изчезна. Трябваше да го преместя веднага, но... здраве да е!  *DRINK*
За сметка на това... Рамирезките хвърлиха :-):

На долната снимка, вече започнаха да се излюпват и им мърдат опашките. :-)

А това са Скалариите от първото поколение, станаха на 42 дни, откакто са проплували. :-)

deadline78

Как и е точно видът на тази скалария може ли малко инфо за нея? 8-)

Ribarche

''На долната снимка, вече започнаха да се излюпват и им мърдат опашките.''  Пожелавам ти да успееш да ги захраниш ,наистина е много трудна задача . Аз  2пъти не успявам да ги задържа повече от седмица след като са започнали да плуват нормално ..... ще се радвам да споделяш информация редовно за състоянието им  *DRINK* Успех !

Bolta

Цитат на: deadline78 - 05.06.2011 23:11
Как и е точно видът на тази скалария може ли малко инфо за нея? 8-)
Мисля, че Скаларията си е най-обикновена Pterophyllum scalare. Родителите, на тези малките от клипчето, са по-нагоре в темата. Там съм снимал процеса на хвърлянето.

Ribarche, благодаря за пожеланието!
Ще се опитам, пък ще видим, какво ще стане. Стига да оцелеят, ще споделя информация, разбира се. :-)
Към момента все още са живи, някои се опитват да плуват вече. Приготвил съм Артемията, ще я люпя на 2 етапа, така че като настъпи момента на захранване - да имам новоизлюпена.
Не разполагам с култури на инфузории или други подобни, така че ще разчитам на Артемията + завъдили се едноклетъчни организми в аквариума.

deadline78

Дано да оцелеят рамирезките ще си зема от теб като поотраснат 3-4 да ги пусна при манакапуруту да стане красотата пълна. *DRINK*

crxx

bolta поздравление за положения труд , аквариума със скалариите на места има тук там още да се пипне , но определено се стремиш с голяма скорост ''нагоре''  *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.rimg.info%2Fa98d53480242205af573b4e53ded2a9d.gif&hash=346eca51c8f3eb37de853ae9c3386bd9e1bf8bb4

Bolta

Колега, благодаря! Аквариума наистина има много да се "пипа", но в последно време даже е малко занемарен. Т.е. не полагам много грижи за растенията и останах само с няколко вида, които са по-лесни уж за гледане. Лампи трябва да се сменят и да се прибавят още, с СО2 не съм постоянен, торове не съм взел още, а щях да взимам....все едни такива неща, които доста съм запуснал и естествено тези липси водят до негативното развитие на аквариума.
Опитах се да направя едно по-раздвижено клипче и го споделям веднага.
(песента съм я използвал и за друг клип, но много ми харесва, затова пак е тя :-D ;-))
Ще има промяна с едни по-големи лозови корени, но не знам кога ще е. :-D

Ribarche

Ще споделиш ли , какво става с скалариите и рамирезите , успя ли да запазиш поколението ? *DRINK*

Bolta

Уж успявам за сега. От Скалариите имам трето подрастващо поколение. Първите - днес заковават точно 3 месеца, откакто са проплували.
Рамирезите... наистина се оказа трудна задача (поне за мен) захранването им. Започнаха масово да измират през първите дни, откакто проплуваха и по едно време спряха. Бройката се редуцира до 20 и от тогава, нито една жертва. Вече са на 1,5 месеца. Лошото е, че и двата мъжки умряха и сега останаха 2 женски. Много кекави риби ми се виждат и едва ли, ще правя втори опит за развъждане.
Ето първото поколение от Скалариите:

Тези са от второто, на 1 месец са:

Това е третото поколение, на 14 дни:

На Рамирезите, ще се опитам да направя клипче утре, че сега вече спят. :-D

adam

Който го може го може *BRAVO*
Качествено поколение се оформя  *THUMBS UP*

paolo6481

Жалко за Рамирези-тата.Кекави ама красиви.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Bolta

Цитат на: adam - 25.07.2011 11:11
Който го може го може *BRAVO*
Качествено поколение се оформя  *THUMBS UP*
*thanks
Цитат на: paolo6481 - 25.07.2011 15:30
Жалко за Рамирези-тата.Кекави ама красиви.
Вярно е това. *THUMBS UP*
Ето обещаното клипче на малките Рамирези:

Similar topics (5)

30049

Публикации: 12
Прегледи: 5228

55448

Публикации: 2
Прегледи: 2032

24140

Започната от dafil

Публикации: 251