• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 15:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

пяна върху водата

Започната от silver09, 12.05.2011 14:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

silver09

да има ги същите мехури под повърхността  на водата и не излизат от горе но има и друг проблем които него виждам на снимката  по краищата на водата точно на стъклото има  ситни мехурчета приличащи на верига   (все едно си разклатил  бутилка ракия ) и си остава синджирчето от горе     същото нещо го има в аквариума ми  а ракия несъм сипвал :)

колега снимката на зелесения аквариум не е моя аз снимки не съм качвал просто защото няма с какво да снимам снимката е на някои друг

ka4ulatiq

Цитат на: silver09 - 19.05.2011 15:11
да има ги същите мехури под повърхността  на водата и не излизат от горе но има и друг проблем които него виждам на снимката  по краищата на водата точно на стъклото има  ситни мехурчета приличащи на верига   (все едно си разклатил  бутилка ракия ) и си остава синджирчето от горе     същото нещо го има в аквариума ми  а ракия несъм сипвал :)

колега снимката на зелесения аквариум не е моя аз снимки не съм качвал просто защото няма с какво да снимам снимката е на някои друг

оф, чакай, че май вярно съм се омотал, ама изпуснах нишката, хаха. абе не се притеснявай за ципата, давай на растенията всичко дето им трябва (светлина, въглероден диоксид и торове) и тази ципа ще си изчезне.

silver09

ок мерси много 

gandalf_hsr

здравейте колеги,при мене се получи същата тази ципа подобна на мазнина,и при допир се разпада на парцали.обирам я с хартия но след 24ч се появява пак.аквариума е стартиран на 3.9.2011.има доста растения и 10 риби/бяха 11 до преди 20мин/.при стартиране сложих sera bio nitrivec,и всеки ден капя от тор jbl ferropol24.аквариума е 160л,и е втора употреба.на 10.9 смених 30%от водата,а днес обрах ципата пяната отгоре.за тези7дена това е трето обиране на ципата.как да предотврата появата и отново?
по повърхноста на водата няма плуващи растения,всичко и подрязано.перди да бъркам в аквариума да чиста всичко е предварително измито.ако може някои да помогне ще съм много благодарен.

paolo6481

Още със стартирането ли си започнал да сипваш торове?Те растенията още не са се захванали а ти вече ториш!Имам и други съмнения за нередности но без снимка нищо не мога да кажа.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

gandalf_hsr

така каза човекът от който го купих.снимка ще пусна утре само кажи какво да ти снимам.

Nikiengi

А прочете ли какво пише в статиите на форума? Да, онова там излизащото меню горе в ляво!  ;-)

paolo6481

Ако взема да те разпитвам това как е и онова как е темата ще се проточи прекалено.Затова покажи една снимка на целия аквариум  фронтално за да можем аз и колегите да видим кое как е и да дадем някой съвет.И все пак да е прилична снимка на която се виждат основните детайли.Защото сме виждали и снимки на които рибите не можеш да познаеш.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Асен Евгениев

Като се стабилизира аквариума, пяната и да не изчезне, ще намалее значително. Поне при мен
така стана. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

M14iro

gandalf_hsr, ако искаш,вземи си мулинезия , хапват я. Ципата, няма как да е махнеш. При мен цял месец стоя, какво ли не правих и нищо . Една сутрин ставам и ципата я няма , незнам как стана. Дано, както казва akapulko,като се стабилизира аквариума ще намалее , пък дано и да изчезне.

gandalf_hsr

ето снимка на аквариума ми.качеството не е много добро.давайте съвети как да махна тази гадна ципа.днеска е по малко.

dgwrite

Пусни този вътрешен филтър да аерира водата, и ципата ще изчезне до час. Защо маркуча който се ползва за аериране е потопен в аквариума? Идеята е да е отвън за да може да смуче въздух. Ако пък не искаш, по-добре го махни.

gandalf_hsr

благодаря колега,че ме светна закакво служи това маркуче честно мислех че така се пуска във водата.ципата веднага се разби на малки парчета.сега ще видя дали ще изчезне.трябва да почерпя.

Similar topics (5)

58991

Публикации: 4
Прегледи: 3791

37884

Публикации: 2
Прегледи: 2335

54413

Публикации: 1
Прегледи: 2433

52153

Започната от visko