• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

660 литровата ми система

Започната от камен чочев, 13.03.2011 20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Дискус

камен чочев

Здравейте отново, от няколко дни се появиха циано бактерии в съмпа и се чудя как да се справя с тях. Мислех да сваля някои от охлювите от дисплея, но се притеснявам да не запушат някоя помпа. Другия начин е със Special blend на Microbe lift. И третия да не пипам нищо и да изчакам да отминат. Може би първия ми харесва най-много, ама .... не знам. Дайте съвет  *HELP*

NikolaV

От както ползвам Special blend циано бактерии нямам. Не знам дали само това е причината, защото по същото време пуснах и UV лампата.

камен чочев

Значи вариант 2. А в кой магазин го има, знаеш ли?

ludiqdoctor

Здрасти Камене,
Special Blend e наистина хубав препарат - Pet paw го продава, а и Марио съм виждал че го има в магазина си. За тези които не знаят, а и за тези които си мислят че знаят искам да кажа че Special Blend не е нищо по-различно от концентрат на култура бактерии които се развиват в нитрат редуктора и имат само моментен ефект в рамките на няколко седмици до месец два, защото условията при които живеят в нитрат редуктора не са същите като в аквариума(да не изпадам в подробности). На Кольо от Пловдив е подействало и продължава да действа не препарата а точно УВ-то. Преди време бях обяснявал как помага УВ-то за аквариума (работата на скимера и т.н.) мисля че и той си спомня. Тогава останах с впечатлението, че много хора не ме разбраха и не ми повярваха включително и хора като Ноби, дето минават за разбирачи в морската акваристика, но ето че резултата при него е доказал моята правота. Преди време когато беше идвал в магазина ти бях споменал за един американски препарат против всички видове циано бактерии. Само да кажа и на колегите - химията е изпитана неведнъж, работи всеки път и безотказно, а и по-важното: ефекта много по-дълготраен от всички други известни.
Поздрви все пак и  знаеш къде да ме намериш.
От всяко дърво да направим свирка, от всеки буркан - аквариум. И после...?

камен чочев

Благодаря ти, като мина ще поговорим  :-)

камен чочев

Малко Up от днес. Челмона за съжаление не преживя гоненията на зоала *dead  :-( , и след като тоя  ]:-> подгони и велиферата, вече е изгнанник. Ето и малко снимки:

Coral Master

Добре изглежда!
Тридакната се отваря повече, нали? При мен са такива само през нощта, през деня отварят едни слонски уши и махат по течението   8-) .
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

камен чочев

Ами все още не се отваря изцяло, но днес сън корала за първи път се отвори целия   *banan* .Тридакната, предполагам,  иска още време за адаптация  - едва от 4 дни е в аквариума, а и самата тя е малка още ( ~5 см )

Стоян Михов

Много добре изглежда аквариума ти. *BRAVO* Попчето ли е преаранжирало така дъното?
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

камен чочев

Попа е. Не можем нещо да се разберем с него - аз го махам, той го връща, пък и се опитва да ме хапе. Грубо пренася около 1кг пясък всеки ден - голяма работа е. Има си дупка под камъка с вход от пред, която  цял ден си почиства, след това затрупва целия камък заедно с входа и като дойде време за спане се гмурка през пясъка и потъва от долу да спи. Най ме кефи като си оглежда творението, преди да се гмурне.  8-)

камен чочев

Първите ми опити с новия обектив  :-)

Coral Master

80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

камен чочев

Мерси! И още малко опити

devil111

Здравей!
Нищо не разбирам от морска акваристика , но рибките са удивително красиви и скейпа ми харесва много .
Интересно ми е с какво ги храниш тези рибоци ?
Всеки луд с номера си.....

Similar topics (5)

41259

Публикации: 50
Прегледи: 19275

44187

Публикации: 12
Прегледи: 6545

56493

Публикации: 6
Прегледи: 4161

42364