• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 10:03

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Harry1976

Цитат на: houlsto5 - 05.05.2011 00:54
имам само едни водорасли забравих си как се викаха-клодорофи ли нещо такова беше :-) ама са много гъсти

Вероятно става дума за "топковидните" кладофори. Няколко рибета и може да ти оцелеят, но с тях - едва ли ще са много.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Асен Евгениев

Зависи и какви други риби има в аквариума.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

houlsto5

houlsto5

днес започна да се крие зад каманите и си е бая подута ;-)

kaliht7

Тази рибка раждала ли ти е преди???Ако температурата ти е около 25 градуса ,след като роди броиш 30 дни и пак я слагаш да ражда :-) :-)
: 07.05.2011г 22:10ч
Хей,
Nazgh0ul,ако искаш да разбереш дали молинезията ти е бременна виж дали дупето й е бяло!А и виж дали е надута преди да я храниш :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
: 07.05.2011г 23:11ч
*HELP* *HELP*също така искам да попитам мога ли да направя нещо понеже голямата ми мъжка гупа от вида (Гупа Red Blonde) постоянно без да спира гони  голямата ми сиво-червеникава хелерка и иска .........да си има деца!!Исках да предодвратя това като му купих мнго голяма и разбира се много красива гупа от неговият вид но той не престава!В аквариума ми има силен и голям хелер но той си хареса другата хелерка *ROFL*

Harry1976

Цитатсъщо така искам да попитам мога ли да направя нещо понеже голямата ми мъжка гупа от вида (Гупа Red Blonde) постоянно без да спира гони голямата ми сиво-червеникава хелерка и иска .........да си има деца!!Исках да предодвратя това като му купих мнго голяма и разбира се много красива гупа от неговият вид но той не престава!В аквариума ми има силен и голям хелер но той си хареса другата хелерка *ROFL*
Приятелю, срещу природата не се рита!  :-D Малко трудно мъжката гупи може да иска да си има деца, по-скоро иска да се размножава с хелерката.  :-D Хората се чудят как да ги кръстосат по изкуствен път, а ти си ударил кьоравото! Аз бих посъветвал да оставиш младите да си се вземат, пък ако имаш потомство, ще почерпиш, че си станал дядо! :)  Представяш ли си мъжка гупа с шип? Или червено-сива женска гупи? Стискам палци!  *ROFL* *ROFL* *ROFL*
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

kaliht7

Благодаря!!!!! Всъщност тя сега  е бременна и мисля че ще роди до 1 седмица !!Аз преди от нея си имах много хубави 30-тина хелерчетано сега ще си имам .................. *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*

houlsto5

днес намерих 2 малки рибета и ги отделих в една купа след това намерих още една но 2 пъти по голяма от тях пак новородена *dontknow* отделих я и нея. Другите сигорно са изпражнения вече :-). Та въпросът ми е така като нямат нито помпа нито нагревател ще оживеят ли? и дали мога да им слагам топла вода от микровълновата печка :-) ?

kaliht7

В никакъв случай не топла вода от микровълновата rulez rulez  !!колко литра ти е купата??

houlsto5

абе незнам колко литра е купата -не е такава за ядене а като малка тенджерка едно такова

kaliht7

Нека и по-опитни хора да кажат мнението си !!Според мен  купи си 10ватов нагреватели термометър и когато стане 26-27 градуса изключвайи после пак по същия начин!!Така правя и аз защото аквариума за бебета е  10литра и ако оставя нагревател без термореле да работи постоянно ще стане температура около30 градуса (не е препоръчително)

paolo6481

Че продават ли се още нагреватели без термореле?Простете за спама!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

kaliht7

Да,дори има от 10,20,30,40 и така нататък вата *CRAZY* *CRAZY* *CRAZY*
: 08.05.2011г 21:09ч
Търся женска и\или мъжка воална молинезия(жълта или черна)

kaliht7

от 2 дни голямата молинезия се държи нервно като и гони зверски мъжкаря!!!Плюс това дупето й е бяло леко е надута но не така както др. молинезия която знам на 100%,че е бременна
:popcorn: :popcorn: :popcorn:

Daskala

Здравей те! Значи моята молинезия е надута от 1 седмиса, коремът и е заоблен, движи се тешко, по ануса има бяло петно и все гледа да се свие в някой ъгъл. Знам,че е бременна,но можете ли да ми кажете до колко дена да я очаквам.